شروع به كار سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه

شروع به كار سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه

به گزارش سرشیر سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه امروز ۲۸ آذرماه در مركز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی شروع به كار كرد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، در این كنگره كه با حضور دكتر رییسی معاون بهداشت وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشكی، دكتر آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی، دكتر رزاز دبیر اجرایی این كنگره و تعدادی از اساتید حوزه تغذیه برگزار شد، دكتر تیرنگ نیستانی دبیر علمی كنگره اظهار نمود: مبحث اصلی این كنگره تغذیه پایدار به منظور زندگی شاد و فعال است.

وی با تاكید بر اینكه رشد جمعیت بشر در كره زمین، منابع غذایی پایدارتری را می طلبد، خاطرنشان كرد: وقوع بلایا كه گاه رد پای مداخلات نابخردانه انسان ها در آن دیده می شود، مانند مهاجرت های ناشی از جنگ، شرایط تغذیه را سخت تر می كند.
دبیر علمی سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه ایران اضافه كرد: چنین عواملی موجبات ناامنی غذایی را در جوامع بشری فراهم می آورد.
دكتر نیستانی در ادامه بر لزوم بازبینی بنیادین فكر بشر در مورد تامین غذا و الگوهای مصرف غذایی جهت تأمین تغذیه پایدار تصریح كرد.
وی با اشاره به اینكه امید، انگیزه بخش كمك به سلامت تغذیه ای بعنوان حق طبیعی همه انسان ها است، اظهار داشت: امیدوارم این كنگره برای همه فرخنده باشد و همه شركت كنندگان در انتها با خاطرات خوش و دانش بروز شده این كنگره را ترك كنند.
چاقی و اضافه وزن گریبانگیر ۲۳ درصد از مردم كشور
در بخش دیگری از این مراسم، دكتر علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: ۲۳ درصد مردم كشور ما گرفتار چاقی و اضافه وزن هستند، این عدد بالایی است و از سویی گسترش و اشاعه فرهنگ غذایی ناسالم و ترویج استفاده از فست فودها زنگ خطر و اخطار جدی است كه باید از جانب مسئولان و مردم بیشتر از پیش به آن توجه گردد.

وی با اشاره به این مطلب كه بهبود و اصلاح سبك زندگی مردم لازمه ارتقای سلامت در جامعه است اظهار داشت: خبر خوب این است كه بیشتر از ۷۰ درصد از بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و دیابت تیپ دو با استفاده از اصلاح سبك زندگی قابل پیشگیری و كنترل است. ۳۰ درصد سرطانها هم با روشهای اصلاح تغذیه قابل كنترل هستند، ازاین رو تغییر ذائقه مردم در جامعه و از داخل خانه ها بوجود آمده و برای اصلاح آن باید سبك زندگی مردم را بهبود داد و این لازمه ارتقای سلامت در جامعه است.
در بخش دیگری از این مراسم، دكتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار نمود: برای دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افتخار بزرگی است كه میزبان این دوره از همایش است. بحث تغذیه یكی از مهم ترین مسائل در همه كشورها از جهت توسعه ملی و سلامت است.
وی دسترسی فیزیكی به غذا، دسترسی اقتصادی به غذا، سواد و فرهنگ تغذیه و تامین سلامت غذا را چهار بعد تغذیه عنوان نمود و اضافه كرد: به صورت خاص در حوزه سلامت دو بعد سواد تغذیه و تامین سلامت غذا از وظایف وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی است.
چاقی در ده سال قبل پنج و نیم برابر شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه چاقی در كشور در طول ده سال قبل پنج و نیم برابر شده است، اضافه كرد: سوء تغذیه دو طیف دارد، سوءتغذیه ناشی از كمبود دریافت انرژی، پروتئین و سایر مواد لازم و سوءتغذیه ناشی از اضافه دریافت غذا كه منجر به چاقی می گردد. چاقی در كشور در طول ده سال قبل پنج و نیم برابر شده است.
بیماری های غیر واگیر بیشترین علت مرگ و میر را به خود اختصاص داده است
رئیس سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه با اشاره به اینكه بیماری های غیر واگیر بیشترین علت مرگ و میر را به خود مختص كرده است، اظهار داشت: دیابت، فشارخون، سكته های مغزی و قلبی، پوكی استخوان، نارسایی های كلیوی و خیلی از سرطان ها مانند سرطان پستان به عوامل تغذیه ای نسبت داده می شوند و غذا در مرگ و میرهای ناشی از آن تاثیر جدی دارد.
مصرف روزانه نمك و شكر در كشور، دو برابر میزان سفارش شده سازمان بهداشت جهانی است
دكتر آقاجانی با اشاره به اینكه تغییر الگوهای غذایی از فرم سنتی به صنعتی در خانواده ها مسئله بسیار مهمی است، خاطرنشان كرد: میزان مصرف روزانه نمك در كشور در ازای هر نفر ۹.۱۰ گرم و دو برابر میزان سفارش شده سازمان بهداشت جهانی است.
وی افزود: میزان مصرف روزانه شكر در ازای هر نفر هم ۷۰ گرم است، درحالی كه میزان سفارش شده سازمان بهداشت جهانی ۴۰ گرم است و بسیار مهم می باشد كه میزان استفاده از این عناصر در تولید مواد غذایی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
رئیس سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه در ادامه خاطرنشان كرد: در جریان اجرای طرح تحول سلامت، برنامه تغذیه در مراكز جامع سلامت برای نخستین بار توسط كارشناسان تغذیه به برنامه DHC افزوده شد و كارشناسان در این مراكز خصوصا حاشیه شهرها كه از خدمات اجتماعی محروم اند فعالیت كردند.
دكتر آقاجانی اضافه كرد: در این برنامه كارشناسان برنامه های آموزشی – پیشگیرانه را برای سنین مختلف اجرا می كنند و در مدارس و مهد كودك ها آموزش می دهند و برنامه های مكمل غذایی را برای گروه های سنی اجرا می كنند.
اصلاح غذا و فرهنگ تغذیه از مهم ترین برنامه ها برای كنترل بیماری های غیرواگیر
وی با اشاره به اینكه برنامه جلوگیری از بیماری های غیر واگیر یكی دیگر از برنامه های طرح تحول سلامت است، توضیح داد: برای كاهش بیماری های غیر واگیر و كاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر اهدافی را تنظیم كرده ایم كه بحث اصلاح غذا و فرهنگ تغذیه از مهمترین موارد آن است.
وی افزود: برای كنترل بیماریهای غیر واگیر و كاهش مرگ های زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر اهدافی را تنظیم كرده ایم كه بحث اصلاح غذا و فرهنگ تغذیه از مهمترین موارد آن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: از اتفاقاتی كه در جهت طرح تحول نظام سلامت رخ داد، بحث خدمات تغذیه است كه برای نخستین بار ۱۰ خدمت تغذیه در كتاب ارزشهای نسبی سلامت جمهوری اسلامی ایران درج شد و از جانب دولت به رسمیت شناخته و تعرفه گذاری شد. این خدمات در كتاب ارزش نسبی ستاره دار نیستند، به این مفهوم كه سازمانهای بیمه گر پایه باید این خدمات را پوشش دهند.
ایشان در ادامه با اشاره به وجود مشكلاتی در این باره از جانب سازمان های بیمه گیر، به نقش دانشگاه علوم پزشكی در حوزه تغذیه و صنایع غذایی كشور اشاره نمود و اظهار داشت: از سال۱۳۴۰ انیستیتو تغذیه ای در كشور افتتاح شد و الان این مركز بعنوان همكار سازمان بهداشت جهانی فعالیت می كند و برنامه های مختلف علمی را اجرا می كند؛ برنامه مراقبت ملی غذا و تغذیه، برنامه ملی كوهورت رابطه غذا با بیماریهای مزمن، برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای در غذاهای صنعتی، برنامه ملی الگوی مصرف مواد غذایی و برنامه ملی تدوین جدول تركیبات مواد غذایی و چندین برنامه دیگر انیستیتو تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی كه از دیرباز در حوزه تغذیه كشور اثرگذار بوده است در زمینه مواد غذایی فعال است.
دكتر آقاجانی توضیح داد: در حوزه آموزش و تربیت متخصصان هم دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی از سال ۱۳۴۰ كارشناسانی را برای این حوزه تربیت كرده است. خوشبختیم كه این دانشگاه موفق شده است ۵۵۰۰ نفر در مقاطع مختلف كاردانی، كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا برای عرصه خدمات سلامت و همچنین عرصه آموزش و پژوهش در حوزه پژوهش نیروهای متخصص تربیت كند.
اجرای برنامه "جامع سلامت غذا كشور" توسط دانشگاه از سال ۱۳۹۳
وی به اجرای برنامه ویژه "جامع سلامت غذا كشور" از سال ۱۳۹۳ توسط مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه و با مشاركت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو اشاره نمود و اظهار داشت: این برنامه طی چهار فاز چهار ساله(۱۶ سال به طول خواهد انجامید) با سه محور اساسی توانمند كردن آزمایشگاههای مواد غذایی برای شناسایی سموم و آلاینده های مواد غذایی، ارتقای كیفیت و سلامت غذا و همچنین ارتقای فرهنگ تغذیه اجرا می گردد.
رئیس سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه افزود: در فاز اول این برنامه توانمند كردن آزمایشگاههای مواد غذایی در كشور با سه كشور هلند، اتریش و مجارستان هدف قرار گرفت و قراردادهای علمی با این كشورها با هدف برگزاری دوره های آموزشی مشترك، اعزام دانشجو و استاد و انتقال تكنوولوژی شناسایی سموم در مواد غذایی منعقد شد و اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: بیومانیتورینگ مو برای مواجهه با ۴۰۰ نوع از آفت كش ها برای اندازه گیری میزان مواجهه انسان با این آفت كش ها، روش شناسایی سریع هشت گروه آلاینده ها و همینطور روش شناسایی همزمان آنتی بیوتیك ها در مواد غذایی پایه گذاری شد و همچنین روش سه گروه از آلاینده های پایدار آبی در غذا در این فاز به انجام رسید.
وی افزود: همینطور كارگاه های مختلف آموزشی، آزمایشگاههای مواد غذایی در كشور برای ارتقاء توانمندی آزمایشگاههای مواد غذایی انجام شده است كه امیدواریم این روند ادامه یابد و این تحقیقات بتواند در جهت سالم سازی غذایی كه مردم مصرف می كنند موثر باشد.
طبق گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، دكتر آقاجانی در انتها با ابراز امیدواری جهت مفید واقع شدن این كنگره در جهت ارتقای سطح دانش غذا و تغذیه خاطرنشان كرد: البته تامین سلامت غذا در گروی فعالیت خیلی از ارگانها و وزارت خانه ها، سازمانهای دولتی و مردمی است كه امیدوارم با همدلی در این حوزه بوجود آمده بتوانیم سلامت غذای مردم را تضمین نماییم.
ازاین رو گزارش، سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی تغذیه از امروز ۲۸ آذر ماه، تا روز جمعه ۳۰ آذر ماه در سالن همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.




1397/09/28
20:44:58
5.0 / 5
4343
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر