شایع ترین کمبود ویتامین ها در کودکان
به گزارش سرشیر، متخصص سلامت کودکان اظهار داشت: در کودکان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می شود.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، ناصر کلانتری دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری این رویداد در ایام ۲۶ لغایت ۲۸ دیماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: انجمن علمی تغذیه کودکان ایران سالانه کنگره تغذیه کودکان ایران را برگزار می نماید. بررسی و تبیین شایع ترین معضلات تغذیه ای کودکان کشور، علل مشکلات و عرضه آخرین یافته های علمی حل این معضلات هدف اصلی این کنگره ها است که با حضور متخصصین مرتبط شامل حوزه های اطفال و متخصصین تغذیه انجام می شود. وی افزود: این نوعی بازآموزی و آموزش برای گروه هایی است که در تغذیه و سلامت کودکان دخالت دارند؛ افراد با شرکت در این کنگره با آخرین یافته های روز آشنا می شوند تا بتوانند مشکلات مربوط به کودکان را کاهش دهند. کلانتری مطرح کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سالهای تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که باعث افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است. دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با اعلان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه ای است، اضافه کرد: توانمندی های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می شود و فرد توسعه می یابد بنابراین این کنگره ها برای برطرف نمودن نقیصه تغذیه ای کودکان است. این متخصص سلامت کودکان در رابطه با شایع ترین کمبود ویتامین ها در کودکان اظهار داشت: شایع ترین کمبودهای ویتامین در گروههای سنی متفاوت است؛ در کودکان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می شود که بسیار برای رشد کودک و بویژه تکامل سیستم عصبی کودک مهم است. کلانتری بیان کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آن است، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سالهای تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که باعث افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است. دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان با اعلان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه ای است، اظهار داشت: توانمندی های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می شود و فرد توسعه می یابد بنابراین این کنگره ها برای برطرف نمودن نقیصه تغذیه ای کودکان است. کلانتری اشاره کرد: باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامین ها، ابتلاء به بیماری را در کودکان کاهش داد؛ در کودکان بالای دو سال حتی با وجود تغذیه مناسب، سفارش به مکمل یاری با ویتامین (د) را داریم، چونکه منابع غذایی فقط ۵ تا ۷ درصد ویتامین (د) را فراهم می کنند. وی اظهار داشت: باتوجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه اوزون، سرطان زا بودن اشعه تابش خورشید، تأمین ویتامین (د) با بهره گیری از نور خورشید دیگر سفارش نمی شود و به همین دلیل اصرار داریم به هر کودکی ویتامین (د) را از راه مکمل یاری برسانیم. کلانتری اذعان کرد: مسئله (زینک) روی را در گروههای سنی بالاتر یعنی از ۷ تا ۱۰ و از ۱۰ تا ۱۹ سالگی داریم که گرفتار کمبود دریافت آهن و روی همینطور ویتامین (د) هستند. که در مدارس برنامه مکمل یاری آهن را داریم اما روی (زینک) هم باید توسط منابع حیوانی و دانه های روغنی و بعضی از منابع گیاهی کسب شود. وی به عوامل عمده کمبود ویتامین ها اشاره و عنوان کرد: در رابطه با ویتامین (د) جهان مبتلا به اختلال است که باید غذاها را با ویتامین (د) غنی سازی یا از راه مکمل کمبود را جبران نماییم. برای کودکان زیر دو سال روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین (د) و برای کودکان بالای دو سال تا ۱۲ سال ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد روزانه، همینطور برای بقیه گروههای سنی ۵۰ هزار واحد ویتامین (د) به شکل ماهانه، برای افراد بالای ۶۰ سال ماهانه دو نوبت ویتامین (د) ۵۰ هزار واحدی سفارش می شود. وی افزود: دلیل عمده کمبود ویتامین های آ، آهن و روی، در دریافت ناکافی غذای سالم و مفید مورد توجه است، استفاده از مواد غذایی غیرمفید که به طور عمده حاوی قند و چربی هستند، برای کودکان مناسب نیستند. دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان در رابطه با بحران اقتصادی و تاثیر آن در افزایش قیمت کالاهای خوراکی و خطرات سو تغذیه کودکان و نوجوانان هم اظهار داشت: وقتی خانواده گرفتار شرایط بد اقتصادی می شود ناامنی غذایی رخ می دهد که تاثیر منفی دارد. باید با بهره گیری از سیاست های کاربردی در حوزه اشتغالزایی این بحران ها را بکاهیم. کلانتری با اعلان اینکه بخش عمده ای از این بحران ها به سبب تحریم ها است اضافه کرد: سو مدیریت و سیاست های نه چندان درست توسعه ای هم از دیگر عوامل است. اما در حیطه پزشکی و سلامت کودکان، باید خانواده را با آموزش مناسب از منابع غذایی بهتر آگاه نماییم. وی اشاره کرد: آموزش مدیریت منابع اندک خانواده و سوق دادن این منابع بسمت خرید مواد غذایی سالم با ارزش غذایی بالا دراین خصوص کمک کننده است که باید این آموزش ها در میان خانواده ها گسترش پیدا کند. این متخصص بیماریهای کودکان بیان کرد: سو تغذیه در ابتدا به شکل کم وزنی خویش را نشان میدهد با طولانی شدن آن، کودکان گرفتار کوتاه قدی تغذیه ای می شوند و از نظر تکامل روانی، رفتاری مبتلا به اختلال خواهند شد.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب