نان خمیر ترش چه فوایدی دارد؟
به گزارش سرشیر، فرآیند تخمیر طبیعی نان ترش هضمش را آسان تر می کند، تأثیر آن بر قند خون را می کاهد و به افزایش پروبیوتیک های مفید برای روده کمک می نماید.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، نان خمیرترش با ترکیبی تخمیرشده از آب و آرد که به خمیرمایه مشهور است، تهیه می شود که به صورت طبیعی مخمرها و باکتری های اسید لاکتیک را تولید می کند. این فرآیند به نان بافتی اسفنجی، طعمی ترش و خوشایند و همینطور مزایای بالقوه برای هضم می بخشد.
فرآیند تخمیر در نان خمیر ترش سبب کاهش اسید فیتیک (Phytic Acid) می شود. اسید فیتیک در غلات کامل یافت می شود و می تواند جذب مواد معدنی مهمی مانند آهن، روی و منیزیم را کم کند. تخمیر طولانی مدت سبب تجزیه این ترکیب و در نتیجه افزایش جذب مواد مغذی می شود.
برای اشخاصی که حساسیت به گلوتن یا مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر دارند هم نان خمیرترش بهترین انتخاب است، چونکه فرآیند تخمیر سبب تجزیه بخشی از پروتئین های گلوتن می شود و در نتیجه گلوتن کمتری دارد. همینطور حاوی پروبیوتیک هایی است که سلامتی روده را تقویت می کنند. نان خمیرترش به لطف فرآیند تخمیر، معمولاً راحتتر هم هضم می شود و به نسبت نان های گندم معمولی نفخ کمتری بوجود می آورد.
برخی مطالعات هم نشان داده اند که مصرف نان خمیر ترش امکان دارد به علت ترکیبات بیواکتیو تولیدشده در طول تخمیر، بر سطح کلسترول و التهاب های در رابطه با بیماری های قلبی تأثیر مثبت داشته باشد.
البته نان خمیرترش نسبت به نان گندم کامل فیبر کمتری دارد (فقط یک گرم در هر برش ۴۰ گرمی)، اما تحقیقات دریافته اند که فرآیند تخمیر آن سبب می شود نسبت به انواع دیگر نان، قند خون را کمتر بالا ببرد. نان خمیر ترش به علت تخمیر لاکتیکی، نسبت به نان های معمولی شاخص گلیسمی (GI) پایین تری دارد. این امر به کاهش افزایش سریع قند خون پس از مصرف کمک می نماید که می تواند برای افراد دچار دیابت نوع ۲ یا در معرض خطر مقاومت به انسولین مفید باشد.
به گزارش ایندیپندنت، هر برش نان خمیر ترش حدود چهار گرم پروتئین و ۱۰۰ کالری دارد که از این نظر، مشابه نان گندم کامل است. باآنکه نان ترش اغلب با آرد سفید تهیه می شود، میتوان آنرا با آرد گندم کامل هم درست کرد تا ارزش تغذیه ای بالاتری داشته باشد.
به صورت کلی نان خمیر ترش گزینه ای غنی از مواد مغذی است که می تواند بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل باشد و آنرا نه تنها به یک انتخاب خوشمزه بلکه به یک انتخاب تغذیه ای سالم تبدیل میکند.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب