نوروویروس چیست و چگونه از مبتلاشدن به آن پیشگیری کنیم؟

نوروویروس چیست و چگونه از مبتلاشدن به آن پیشگیری کنیم؟

سرشیر: امسال، فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا با شیوع ویروس های گوارشی همراه شده است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، نوروویروس یا آنفلوآنزای معده که بطور معمول بوسیله آب یا غذای آلوده منتقل می شود، یکی از علل اصلی اسهال و استفراغ است. اما این بیماری چه علائمی دارد و چند روز مبتلاشدن را به چه صورت باید سپری کرد؟
نوروویروس چه علائمی دارد؟
علایم این ویروس گوارشی عبارتند از:
- استفراغ
- اسهال
- دل پیچه
- کاهش دفعات ادرار یا ادرار تیره
- خشکی دهان
- احساس ضعف
- سرگیجه
همین طور علایم کمتر رایج موارد زیر را شامل می شوند:
- تب خفیف یا لرز
- سردرد
- درد عضلانی
علایم بیماری بطور معمول یک تا دو روز بعد از آلودگی به ویروس بروز می کند. با این وجود، ممکنست علایم حتی ۱۲ ساعت بعد از مواجهه با ویروس نیز ظاهر شود. کودکانی که به این ویروس آلوده شده اند، احتمال دارد بی قراری کنند و در طول روز خواب آلود باشند و بدون اشک گریه کنند.
ممکنست برخی افراد هیچ نوع علائمی نداشته باشند اما همچنان ویروس را به دیگران منتقل می کنند.
خردسالان زیر پنج سال، سالمندان و افراد گرفتار ضعف سیستم ایمنی بیشتر احتمال دارد گرفتار عفونت حاد شوند.
چگونه نوروویروس را درمان کنیم؟
به گزارش ایندیپندنت، هیچ داروی ضدویروسی برای درمان نوروویروس وجود ندارد و مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریها در آمریکا هشدار می دهد که از مصرف آنتی بیوتیک خودداری کنید برای اینکه مقابل این ویروس موثر نیست و ممکنست به مقاومت خطرناک مقابل آنتی بیوتیک منجر شود.
بهترین راه برای عبور از مرحله بیماری استراحت، نوشیدن آب و مایعات و توجه به شرایط بدن است. اگر اشتها ندارید، خودتان را مجبور به غذا خوردن نکنید و می توانید بیشتر روز از صرف غذاهای جامد اجتناب کنید.
هنگام بیماری چه بخوریم؟
اگر میل به غذای جامد ندارید، نوشیدنی های رقیق مانند آبمیوه بنوشید تا کمبود کالری در طول روز جبران شود.
با توجه به این که هنگام مبتلاشدن به آنفلوآنزای گوارشی بدن به آسانی گرفتار کم آبی می شود، مایعات زیاد بنوشید.
برخی پزشکان سفارش می کنند برای بازگرداندن غذاهای جامد به برنامه غذایی با موز، برنج، پوره سیب و نان تست شروع کنید. اما برخی دیگر می گویند فرد در مرحله پایان بیماری می تواند هرچه معده اش می پذیرد، بخورد.
علاوه بر این، پزشکان سفارش می کنند از آن جا که نوروویروس ممکنست حساسیت موقت به لاکتوز بوجود آورد، برخی افراد از مصرف محصولات لبنی پرهیز می کنند. این عفونت موجب لطمه به پوشش روده و کاهش لاکتاز، آنزیم تجزیه لاکتوز، می شود.
چگونه از مبتلاشدن به نوروویروس پیشگیری کنیم؟
اگر بیمارید، همچنان به رعایت بهداشت ادامه دهید تا ویروس را به دیگران منتقل نکنید.
بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریها، ژل های ضدعفونی کننده دست مقابل نوروویروس موثر نیستند، بدین سبب شستن دست ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه لازم است.
افراد حتی تا بالاتر از دو هفته بعد از مبتلاشدن می توانند نوروویروس را به سایرین منتقل کنند. این ویروس به آسانی و بوسیله غذا و مایعات آلوده، یا لمس سطوح آلوده و سپس تماس دست شسته نشده با دهان، چشم و بینی سرایت می کند.
بگفته متخصصان، شایع ترین علت سرایت نوروویروس آب و غذای آلوده است و برخی غذاها بیشتر مستعدند که ناقل این ویروس باشند.



منبع:

1403/10/23
13:33:15
5.0 / 5
21
تگهای خبر: آلودگی , آنزیم , بهداشت , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر