محققان استرالیایی می گویند؛
خوردن كلم بروكلی از سخت شدن عروق گردن در زنان مسن پیشگیری می كند
سرشیر: محققان می گویند باید سبزیجات خانواده كلم نظیر بروكلی، گل كلم، كلم پیچ، و بروكسل در رژیم غذایی گنجانده شود چراكه این سبزیجات به پیشگیری از تصلب شریان های گردن كمك می كنند.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه استرالیا غربی مصرف این سبزیجات سه یا چند بار در روز می تواند از سخت شدن عروق گردن در زنان مسن پیشگیری كند و همینطور ریسك بیماری های قلبی را كم كند.
تیم تحقیق شاهد ۰.۰۵ میلی متر كاهش ضخامت دیواره شریان كاروتید بین مصرف بالا و پایین این سبزیجات بود.
«لورن بلكن هورست»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این میزان اختلاف قابل توجه است چراكه ۰.۱ میلیمتر كاهش در ضخامت دیواره كاروتید با ۱۰ تا ۱۸ درصد كاهش خطر سكته و حمله قلبی مرتبط می باشد.»
همچنین به ازای هر ۱۰ گرم افزایش در میزان روزانه سبزیجات كلمی، ضخیم شدن دیواره شریان كاروتید هم تا ۰.۸ درصد كاسته می شود.
در این مطالعه، تیم تحقیق در میان ۹۵۴ زن استرالیایی ۷۰ سال به بالا پرسشنامه مربوط به تغذیه توزیع كردند.
زنان در مورد میزان مصرف سبزیجات شان از «هرگز سبزیجات مصرف نمی كنند» تا «مصرف روزی سه وعده یا بیشتر در روز» پاسخ دادند.
انواع سبزیجات شامل خانواده كلم ها، خانواده پیازها (مانند پیاز، سیر، و تره فرنگی)، سبزیجات زرد / نارنجی / قرمز، سبزیجات پربرگ سبز و حبوبات بود.
از شیوه سونوگرافی هم برای اندازه گیری ضخامت دیواره شریان كاروتید استفاده شد و كل شاخه های كاروتید برای تعیین شدت پلاك های كاروتید بررسی شدند.
یافته های این تحقیق بر اهمیت افزایش مصرف سبزیجات كلمی برای محافظت در مقابل بیماری عروقی تاكید دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب