معاون بهداشت وزارت بهداشت:

هیچ اقدامی در سلامت کودکان موثرتر از واکسیناسیون نیست

هیچ اقدامی در سلامت کودکان موثرتر از واکسیناسیون نیست

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ اقدامی در سلامت کودکان و آینده کشور موثرتر از واکسیناسیون نیست، گفت: هر یک دلار سرمایه گذاری در واکسیناسیون، ۲۰ تا ۵۰ دلار برگشت سرمایه به دنبال دارد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در آیین شروع واکسیناسیون کشوری روتاویروس در مرکز بهداشت والفجر غرب تهران، از روتاویروس به عنوان عامل اصلی اسهال در گروه سنی کمتر از ۵ سال خصوصاً نوزادان کمتر از یک سال یاد کرد و اظهار داشت: اصرار داریم با عنایت به توانمندی بالای شرکتها و دانشمندان ایرانی، واکسن های مورد نیاز کشور همچون روتاویروس و پنوموکوک حتی با همکاری کشورهای صاحب علم و تکنولوژِی، در داخل تولید شوند.
وی افزود: اصرار ما به تولید داخلی واکسن ها حاصل تجارب گذشته خصوصاً در روزهای همه گیری کروناست؛ چون در آن دوران بسیاری از کشورهای تولید کننده به ما واکسن کرونا ندادند و ما خودمان مبادرت به تولید واکسن کردیم. به عنوان نمونه کشور کانادا به عنوان دوست، برادر و همسایه آمریکا، ۴.۵ برابر نیاز خود از آمریکا واکسن خریداری نموده بود اما تا آن زمان که ۴۰ درصد مردم آمریکا واکسن تزریق نکردند به کانادا واکسن ندادند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: هم اکنون امیدی به سازمان های بین المللی هم نداریم چون صندوق کوواکس در دوران کرونا برای دسترسی به واکسن برای کشورهای مختلف به وجود آمد اما آن هم ناموفق بود؛ بدین سبب تاکید ما بر سرمایه گذاری داخلی در تولید واکسن است.
رییسی از ۱۷۳ هزار مورد بستری سالانه به سبب مشکلات گوارشی و روتاویروس در گروه سنی کمتر از ۵ سال در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: این بستری ها با اقامت حداقل چهار روز در بیمارستان ها صورت می گیرد که تخت روز اشغال را بیشتر می کند که با واکسن روتاویروس می توانیم شاهد کاهش بستری به سبب مشکلات گوارشی و روتاویروس در خردسالان باشیم.
وی گروه هدف واکسیناسیون روتاویروس را جمعیت حدود ۱.۳ میلیون نفری در هر یک از گروههای سنی ۲، ۴ و ۶ ماهگی دانست و اظهار داشت: برمبنای پیش بینی ها سالانه به حدود ۵ میلیون دُز واکسن روتاویروس نیاز داریم که بصورت خوراکی و ۲ سی سی قابل مصرف است که تولید این واکسن می تواند توسط واکسن سازهای داخلی صورت گیرد. تجمیع واکسن های اطفال کار دشواری است اما برنامه داریم در آینده واکسن تزریقی فلج اطفال را به واکسن پنتاوالان اضافه نماییم.
رییسی با تأکید بر اهمیت توجه همگانی به پدیده مقاومت میکروبی، اشاره کرد: مقاومت میکروبی و آنتی بیوتیک هم اکنون از معضلات جدی دنیاست و به زودی گریبان همه را خواهد گرفت. اگر بی رویه آنتی بیوتیک ها، تجویز و مصرف شوند پیش بینی می شود تا ۲۰ سال آینده، سلاحی برای مقابله با خیلی از بیماریها نداشته باشیم و سالانه بالای ۳۵ میلیون نفر مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی در دنیا ثبت گردد.
وی با اشاره به سابقه واکسیناسیون در کشورمان از ۵۰ سال قبل در کشور، اشاره کرد: برنامه کشوری واکسیناسیون در کشور از سال ۶۳ شروع شده و تحول بسیار عظیمی بود. یکی از تفاوت های ایران با خیلی از کشورها، سطح بالای فرهنگ و سواد سلامت مردم، اعتماد آنها به حوزه سلامت و مرجعیت داشتن جامعه پزشکی است که سبب شده پوشش واکسیناسیون و استقبال مردم از واکسن بسیار بالا باشد.
معاون وزیر بهداشت اشاره کرد: حدود ۵ سال پیش که موجی از سرخک در دنیا رخ داد در ایران بالاتر از ۹۵ درصد از مردم از واکسن سرخک استقبال کردند در حالی که در آمریکا با وجود درگیری ۵۸۰ هزار نفر با این بیماری اما کمتر از ۳۰ درصد از واکسن سرخک استقبال شد؛ واکسیناسیون کرونا نیز در کشور ما خوشبختانه مورد استقبال مردم قرار گرفت.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، رییسی از ایران به عنوان یکی از سه کشور پیشرو در منطقه مدیترانه شرقی در دستیابی به حذف سرخک و سرخجه یاد و اشاره کرد: در سالهای پیش از واکسیناسیون سرخک و سرخجه، مبتلاشدن و مرگ و میر بر اثر این بیماریها بالا بود و بالاتر از ۱۵۰ هزار نفر سالانه با سرخک درگیر می شدند.
به گفته ی ایشان، در صورتیکه واکسیناسیون در دنیا انجام نمی شد، سالانه بالاتر از ۵ میلیون نفر جان خودرا از دست می دادند و تا کنون بالاتر از ۲۰ میلیون فلج اطفال در دنیا داشتیم در حالی که از سال ۲۰۰۱ با وجود همسایگی با برخی کشورها با کمترین پوشش واکسیناسیون اما دیگر فلج اطفال داخلی با انتقال محلی نداشته ایم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در آخر انتقال بیماری را از معضلات اصلی سیستم سلامت کشورمان دانست و اظهار داشت: یکی از چالش های اصلی ما برای حذف خیلی از بیماریها با واکسیناسیون، همسایگان مان هستند.


 

1403/09/13
14:26:31
5.0 / 5
6
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر