تحلیل داده ها در ۷ كشور نشان داد
متاهل ها کمتر افسرده می شوند
به گزارش سرشیر، تحلیل و بررسی اطلاعات بیشتر از ۱۰۰ هزار داوطلب در ۷ کشور که درNature Human Behaviour انتشار یافته است، نشان داده است افراد مجرد امکان دارد حدود ۸۰ درصد بیشتر از افراد متاهل به علایم افسردگی مبتلا شوند.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، در این بررسی همینطور مشخص شد خطر افسردگی برای مجردها در مردان و کسانیکه سطح تحصیلات بالاتری داشتند، بیشتر است.
متخصصان می گویند این یافته ها امکان دارد به شناسایی گروههای جمعیتی که بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند، کمک نماید.
افسردگی یک مساله مهم بهداشت عمومی است و تقریبا ۵ درصد از بزرگسالان در سراسر دنیا به اختلال افسردگی اساسی (حاد) مبتلا هستند. باآنکه تحقیقات قبلی نشان داده است که ازدواج امکان دارد خطر افسردگی را کم کند، این مطالعات اغلب روی کشورهای دارای بیشترین افراد مجرد (عمدتا غربی) تمرکز می کنند.
علاوه بر این، نتایج در سرتاسر این مطالعات اغلب بر مبنای کشور متفاوت می باشد و اطلاعات کمی در مورد تاثیر متقابل بین وضعیت تاهل و سایر عوامل همچون تغییرات در وضعیت اجتماعی-اقتصادی، سن و تحصیلات وجود دارد.
«کفنگ لی» و همکارانش در این مطالعه داده های فردی ۱۰۶ هزار و ۵۵۶ شرکت کننده را در ۷ کشور شامل آمریکا، انگلیس، مکزیک، ایرلند، کره جنوبی، چین و اندونزی تحلیل و بررسی کردند تا خطر علایم افسردگی را در افراد متاهل و مجرد در یک دوره پیگیری، بررسی نمایند. آنها دریافتند وضعیت مجرد بودن در مقایسه با افراد متاهل با افزایش ۷۹ درصدی خطر بروز علایم افسردگی مرتبط می باشد.
خطر مبتلا شدن به علایم افسردگی در افراد مطلقه یا جدا شده هم ۹۹ درصد و افراد بیوه ۶۴ درصد بیشتر از افراد متاهل است. همینطور شرکت کنندگان مجرد در کشورهای غربی (از جمله ایالات متحده، انگلیس و ایرلند) نسبت به همتایان خود در کشورهای شرقی (از جمله کره جنوبی، چین و اندونزی) در معرض خطر افسردگی بیشتری قرار داشتند. این خطر در بین مردان مجرد در مقایسه با زنان مجرد و در اشخاصی با سطح تحصیلات بالاتر نسبت به سطح تحصیلات پایین تر، بیشتر بود.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، لی و همکارانش پیشنهاد می کنند که نرخ پایین تر افسردگی در بین زوج های متاهل می تواند به علت تبادل حمایت اجتماعی در یک زوج، دسترسی بهتر به منابع اقتصادی و تاثیر مثبت بر رفاه یکدیگر باشد.
با این وجود، نویسندگان خاطرنشان می کنند که محدودیت مطالعه اینست که داده ها از راه پرسشنامه های خود گزارشی جمع آوری شده اند و نه از تشخیص های بالینی افسردگی.
کارشناسان سلامت روان می گویند به صورت کلی افسردگی و اختلالات خلقی در فصل زمستان شایع هستند چونکه افراد به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند و این امر می تواند بر ترشح برخی هورمون ها در بدن تاثیر بگذارد.
با انجام برخی فعالیتهای ساده مانند خوردن غذای مناسب، نوشیدن آب فراوان، قرار گرفتن به اندازه کافی در معرض روشنایی روز و... میتوان خلق و خو را در فصل زمستان مدیریت کرد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) همینطور گزارش داده که پیش از همه گیری بیماری کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی، دستکم یک نفر از هر ۸ نفر در سراسر دنیا به یک بیماری روانی مبتلا بوده است. علاوه بر این، بخصوص در کشورهای با درآمد کم و متوسط، خدمات، تخصص و تأمین مالی برای سلامت روان همچنان به شکل محدود عرضه می شود.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب