متخصص تغذیه عنوان كرد؛
بررسی خطرات آرسنیک در برنج
به گزارش سرشیر، یک متخصص علوم تغذیه، در رابطه با آلودگی برنج با آرسنیک توضیحاتی داد.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، سمیرا ربیعی، آلودگی با فلزات سنگین را یکی از موارد آلودگی های محیطی برنج برشمرد و اظهار داشت: آلودگی آب و خاک و همینطور نزدیک بودن مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلاب های مربوطه در تجمع این آلودگی در برنج مؤثر هستند. وی، آلودگی با آرسنیک را یکی از آلودگی های شایع در برنج عنوان نمود و اضافه کرد: آرسنیک یکی از سمی ترین عناصر جهان و به شکل جدی کشنده است. ربیعی خاطرنشان کرد: آرسنیک در اغلب مواد غذایی به مقدار بسیار اندک یافت می شود اما میزان آن در حدی نیست که تهدیدی برای سلامتی محسوب شود. وی ضمن اشاره به این که برنج بیشتر از هر ماده دیگری توانایی ذخیره آرسنیک را دارد، تصریح کرد: نگرانی بسیاری در مورد آلودگی برنج با آرسنیک وجود دارد. به قول این استادیار دانشکده علوم تغذیه، اثر سمی آرسنیک ۱۰۰ هزار برابر سیانور است و این در شرایطی است که آرسنیک و تمام ترکیبات آن، بعنوان آفت کش استفاده می شوند. ربیعی، مهم ترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، صدمه جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت ایجاد شوک و مرگ برشمرد. به قول این دکترای علوم تغذیه، هرچند میزان آرسنیک در برنج های وارداتی بیشتر از برنج های ایرانی است، ولی این مورد به این معنا نیست که برنج های ایرانی فاقد آرسنیک هستند.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب