چند الگوی غذایی سالم برای افزایش طول عمر
به گزارش سرشیر، بر مبنای یک مطالعه جدید، تنها با داشتن تنوع غذایی و انتخابهای بیشتر از بین چهار الگوی غذایی «سالم» می توانید خطر مرگ زودهنگام را به هر علتی نزدیک به ۲۰ درصد کاهش دهید.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، این پژوهش که در مجله بین المللی پزشکی جاما انتشار یافته، نشان داده است افرادی که با دقت بیشتری از هر یک از الگوهای تغذیه سالم پیروی کردند احتمال مرگ آنها بر اثر سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و همینطور بیماری های تنفسی و عصبی کمتر بوده است.
بر طبق این مطالعه افراد باید بر مصرف بیشتر غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات تمرکز کنند. دکتر «فرانک هو» از نویسندگان این مقاله می گوید: مردم معمولاً از یک روش غذا خوردن خسته می شوند و این خبر خوبی است. چون که سبب می شود ما به سراغ الگوهای غذایی متنوعی برویم. حال اگر این الگوها با ترجیحات غذای سالم همراه باشد، می تواند نتایج مثبتی برای سلامتی داشته باشد.
فرانک هو که استاد تغذیه در دانشگاه هاروارد است در ادامه می افزاید: مثلاً اگر شما از رژیم مدیترانه ای پیروی می کنید و پس از چند ماه می خواهید برنامه غذایی متفاوتی را امتحان نمایید، می توانید به سراغ رژیم غذایی DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا) بروید یا می توانید یک رژیم غذایی نیمه گیاهی را امتحان نمایید.
یک مطالعه غذایی طولانی مدت
این مطالعه عادات غذایی ۷۵ هزار زن و بیشتر از ۴۴ هزار مرد را مورد بررسی قرار داده و طی ۳۶ سال ادامه داشته است. هیچ یک از مردان و زنان در شروع مطالعه بیماری قلبی و عروقی نداشتند و تعداد کمی از آنها سیگار می کشیدند. افراد حاضر در این پژوهش پرسشنامه های غذا خوردن را هر چهار سال یک مرتبه پر کردند.
فرانک هو در مورد این پژوهش می گوید: این یکی از بزرگترین و طولانی ترین مطالعات گروهی جهت بررسی الگوهای غذایی سفارش شده و خطر طولانی مدت مرگ های زودرس و مرگ ومیرهای ناشی از بیماری های رایج است.
هو و تیمش به شرکت کنندگان امتیاز دادند که تا چه حد از چهار سبک تغذیه سالم که با دستورالعمل های رژیم غذایی فعلی ایالات متحده هماهنگ است، پیروی می کنند.
او در رابطه با این رژیم های غذایی مناسب اظهار داشت: یکی رژیم مدیترانه ای است که بر خوردن میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، حبوبات، ماهی و مقدار زیادی روغن زیتون تاکید دارد. ایشان در ادامه اضافه کرد: این الگوی غذایی علاوه بر خوراکیهای گیاهی بر چربی های سالم بخصوص چربی های تک زنجیره ایِ غیراشباع تاکید دارد.
رژیم بعدی، رژیم غذایی سالم گیاهی نامیده می شود که بر خوردن بیشتر محصولات گیاهی هم تمرکز دارد اما برای محصولات حیوانی امتیاز منفی می دهد. هو می گوید: این رژیم حتی انتخابهای نسبتاً سالم مانند ماهی یا بعضی از محصولات لبنی را منع می کند. ازاین رو می توانید تصور کنید که گیاه خواران احتمالا در سطح بالاتری از این امتیاز رژیم غذایی قرار دارند و افرادی که مقدار زیادی محصولات حیوانی یا غذاهای با کربوهیدرات بسیار فرآوری شده مصرف می کنند، در پایان جدول امتیازدهی این رژیم هستند.
این متخصص تغذیه تاکید دارد که کاهش مصرف گوشت قرمز و همینطور غذاهای فراوری شده به همراه کاهش مصرف قند و چربی های ناسالم به همراه پرهیز از الکل می توانند عوامل کلیدی در بهبود سلامت افراد باشند.
یافته ها بر مبنای بیماری
به گزارش یورونیوز، بعد از امتیازدهی به الگوی غذایی هر فرد، شرکت کنندگان به پنج گروه تقسیم شدند که در بین آنها از بالاترین تا پایین ترین میزان پایبندی به یک یا چند الگوی غذایی مشاهده می شود.
«کاتز»، رئیس و بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی True Health Initiative که مجموعه ای جهانی جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه به حساب می آید در این خصوص می گوید: بالاترین گروه امتیازی در مقایسه با کمترین آنها حدودا ۲۰ درصد کمتر گرفتار مرگ و میر و یا بیماری های رایج که به جان باختن افراد می انجامد، شده اند.
به عبارت دیگر افرادی که بیشترین پایبندی به این رژیم های غذایی سالم را داشته اند، ۲۰ درصد کمتر گرفتار بیماری هایی چون حمله قلبی، بیماری های تنفسی، سرطان و امثال آن شده اند. هو گفت این مطالعه همینطور نشان داد که اگر افراد رژیم غذایی خویش را در طول زمان بهبود بخشند، خطر مرگ ناشی از برخی بیماری های مزمن کاسته می شود.
این استاد دانشگاه هاروارد در ادامه می افزاید: شرکت کنندگانی که سلامت رژیم غذایی خویش را ۲۵ درصد بهبود بخشیدند، می توانند خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را بین ۶ تا ۱۳ درصد و مرگ ناشی از سرطان را بین ۷ تا ۱۸ درصد کاهش دهند. ضمن این که خطر مرگ ناشی از بیماری های عصبی مانند زوال عقل هم تا ۷ درصد کاسته می شود.
هو همینطور اظهار داشت: کاهش مرگ و میر بیماری های تنفسی از این هم بسیار بیشتر بوده و خطر را بین ۳۵ تا ۴۶ درصد کاهش داده است.
این مطالعه به گزارش های خود شرکت کنندگان در مورد ترجیحات غذایی متکی بود و ازاین رو فقط ارتباطی بین عادات غذایی و نتایج سلامتی را منعکس کرده است.
هیچ وقت برای اصلاح دیر نیست
هو می گوید: هیچگاه برای اتخاذ الگوهای تغذیه سالم دیر نیست و مزایای پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند از نظر کاهش کل مرگ و میرهای زودرس و دلایل مختلف مرگ زودرس قابل توجه باشد.
این پژوهش همینطور سفارش می کند که مردم باید در هر رژیم غذایی که دارند تلاش کنند برخی اصول رایج سلامتی نظیر مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، کاهش وعده های خوردن گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده به همراه کمتر کردن شکر و سدیم را رعایت نمایند.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب