رییس دانشكده طب سنتی عنوان كرد؛

تغذیه دوران حاملگی از منظر طب ایرانی

تغذیه دوران حاملگی از منظر طب ایرانی

به گزارش سرشیر، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم رعایت تدابیر حاملگی از منظر طب ایرانی تاکید نمود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، مژگان تن ساز عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اهمیت تدابیر پیش از حاملگی اظهار داشت: باتوجه به افزایش سن حاملگی و افزایش ناباروری و حاملگی های نیازمند مراقبت، افزایش سقط و ناهنجاری های نوزادان بهتر است برای داشتن یک حاملگی کم خطر بررسی های پیش از حاملگی را انجام دهیم. وی ادامه داد: بررسی های پیش از حاملگی مورد تاکید طب رایج هم هست که معمولا در چارچوب گرفتن شرح حال، معاینات فیزیکی و انجام آزمایشات پیش از حاملگی صورت می گیرد. در طب ایرانی علاوه بر این اقدامات مزاج شناسی هم انجام شده و سبک زندگی و رژیم غذایی متناسب با آن تجویز می شود تا حاملگی مناسبی را داشته باشند. متخصص طب ایرانی با تأکید بر این که زوجین حتما یک حاملگی برنامه ریزی شده را داشته باشند؛ ورزش منظم و متناسب با شرایط فردی، اصلاح تغذیه و کنترل هیجانات روحی را از عوامل افزایش قدرت باروری دانست. تن ساز با تأکید بر این که افرادی که اضافه وزن دارند لازم است پیش از حاملگی وزن خویش را کاهش دهند، اظهار داشت: اضافه وزن می تواند خطر ابتلاء به فشارخون بالا و دیابت حاملگی که سبب سقط جنین می شود را افزایش دهد. رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد مصرف هرگونه دارویی توسط زوجین پیش از حاملگی اظهار داشت: مصرف هر دارو، چه داروی گیاهی و یا شیمیایی پیش از حاملگی باید با پزشک در میان گذاشته شود. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به برخی مواد غذایی که سبب تقویت قدرت باروری می شود، اشاره نمود و اظهار داشت: مواد غذایی مثل نخوداب، مربای هویج، حلوای زردک، میگو، شیربادام سبب تقویت پیش از حاملگی می شوند و بهتر است کسانی که قصد بچه دار شدن دارند از غذاهای سرد و ترش مثل غوره، ترشی و خیار، ریواس، میوه های ترش، دوغ، کلم پرهیز کنند. همینطور غذاهای کنسروی و دارای مواد نگه دارنده مثل سوسیس، هات داگ، نوشابه، سس مایونز، چیپس، پفک نباید مصرف کنند. وی ادامه داد: برخی سبزیجات و مواد غذایی تضعیف کننده برخی از ارگان های بدن هستند و پیش از حاملگی پرهیز داده می شوند مثل تره، تربچه، شاهی، سیر و پیاز خام، شلغم و در بعضی موارد کلم و کرفس. همینطور غذاهای غلیظ مثل آش رشته، لازانیا، الویه، هلیم، کله پاچه، گوشت گاو و شتر نباید مصرف شوند. رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برخی مواد غذایی هم در دوران حاملگی ممنوعیت مصرف دارند؛ در صورتیکه بعضی از آنها معمولا بعنوان غذای روزانه و برخی بعنوان دمنوش مصرف می شوند. مثلا بهتر است که از زیاده روی در مصرف کنجد، نخود، سیر، زیتون نارس، زرشک، نارنج و لوبیا در سه ماهه اول حاملگی پرهیز شود و دمنوش هایی مثل زیره، رازیانه، سیاه دانه، انیسون، آویشن، بذرکتان، بابونه و شوید چه به صورت دمنوش و چه به صورت ادویه افزودنی به غذا تنها با نظر پزشک استفاده گردد. تن ساز توضیح داد: برخی غذاها خون تولید می کنند که پیشنهاد می نماییم مصرف آنها قبل از حاملگی و در دوران حاملگی بیشتر شود مثل زرده تخم مرغ عسلی، کشمش، مویز، خرما، شیرگرم و عسل وی متذکر شد: حفظ آرامش، ورزش منظم و داشتن خواب کافی و بموقع هم می تواند قدرت باروری را در افراد افزایش دهد. تن ساز تصریح کرد: اصلاح سبک زندگی و استفاده از طب ایرانی به حاملگی طبیعی زوجین کمک زیادی خواهدنمود و حتی اگر منجر به حاملگی طبیعی نشود، درصد موفقیت درمان ناباروری را بالا خواهد برد.

1403/02/30
10:06:19
5.0 / 5
382
تگهای خبر: پزشك , تخصص , تغذیه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر