متخصص تغذیه عنوان كرد؛

با بشقاب غذایی سالم به وزن ایده آل می رسید

با بشقاب غذایی سالم به وزن ایده آل می رسید

به گزارش سرشیر، یک متخصص تغذیه اظهار داشت: کره روغن حیوانی و خامه به علت این که حاوی چربی اشباع و ترانس هستند، یک مرتبه در هفته، مصرف شود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، شیما جزایری، در گفتگو با رادیو سلامت با اشاره به اینکه بشقاب غذایی یکی از راهنماهای تغذیه های سالم می باشد، اضافه کرد: در این رژیم غذایی افراد بشقاب غذایی را به دو بخش تقسیم می کنند. یک قسمت (یک نیمه) را سبزی و میوه همچون کاهو، قارچ، کلم، گوجه فرنگی، سبزی خوردن، هویج و…، می ریزند که البته باید مقدار سبزی از میوه بیشتر باشد. وی افزود: غلات کامل شامل نان کامل، نان جو و برنج قهوه ای باید یک چهارم از بشقاب را پر کند و یک چهارم بعدی را هم باید از پروتئین ها از قبیل گوشت سفید، قرمز و ماهی ها پر شود. این دکتری تخصصی تغذیه در مورد مصرف مایعات در بشقاب غذایی سالم بیان نمود: در این رژیم، مصرف آب، چای کمرنگ، قهوه البته به شرطی که فرد مشکل گوارشی و رفلاکس معده نداشته باشد، سفارش می شود؛ و دو واحد لبنیات شامل یک لیوان شیر و یک لیوان ماست هم باید استفاده گردد وی با اشاره به اینکه در رژیم غذایی «بشقاب غذایی سالم»، نوع کربوهیدرات از مقدار آن مهم تر است، اضافه کرد: در این رژیم غذایی از کربوهیدرات های مفید از قبیل غلات کامل استفاده می شود. ازاین رو مصرف قند و شکر، شیرینی جات، افزودنی ها و نوشابه در رژیم بشقاب غذایی سالم سفارش نمی شوند. جزایری در رابطه با بشقاب غذایی افراد مبتلا به دیابت افزود: بشقاب غذایی بیماران دیابتی، هم تقریبا شبیه بشقاب غذایی افراد دیگر است، فقط در افراد دیابتی، سبزی های نشاسته ای را از بقیه سبزی ها جدا می نماییم. سیب زمینی، کدوحلوایی، ذرت و باقلا سبز را برای آنها در دسته، مواد پروتئینی طبقه بندی می شوند. در حالتی که پنیر برای افراد عادی در گروه لبنیات قرار دارد. وی ادامه داد: رژیم افراد مبتلا به بیماری های قلبی، شبیه عموم مردم است. منتهی مصرف قند و شکر خیلی کم تر خواهد بود. این دکتری تخصصی تغذیه در پاسخ به این پرسش که در رژیم غذایی نوجوانان مصرف لبنیات چه تفاوتی با بزرگسالان دارد، اظهار داشت: بزرگسالان روزانه دو واحد و نوجوانان سه واحد لبنیات باید در روز مصرف کنند. وی اظهارکرد: در کنار بشقاب غذایی، ظرف روغن سالم به میزان متعادل وجود دارد. این روغن شامل روغن زیتون، کلزا (کانولا)، کنجد و گاهی روغن آفتابگردان و سویا است.


منبع:

1402/10/04
08:23:50
5.0 / 5
350
تگهای خبر: بیماران , پنیر , تخصص , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر