بمب ساعتی آلودگی آب در جهان فعال گردیده است
سرشیر: سرشیر: داده های یک مطالعه مدل سازی شده نشان میدهد که تا سال 2100 میلادی حدود 5.5 میلیارد نفر در سرتاسر جهان در معرض آب های آلوده قرار خواهند گرفت.
به گزارش سرشیر به نقل از «نیچر»، کارشناسان کیفیت آب های سطحی را تحت سه دیدگاه مختلف از آب و هوا و توسعه اجتماعی-اقتصادی آینده ترسیم کردند.
در هر مورد، آفریقای جنوب صحرا یکی از مناطقی است که بیشترین لطمه را دیده است.
«جاشوا ادوکپایی»، محقق مدیریت کیفیت آب در دانشگاهی در آفریقای جنوبی در این زمینه می گوید: بدون سرمایه گذاری کافی در زیرساخت های آب یا تصفیه، «ما اساسا روی یک بمب ساعتی نشسته ایم».
برمبنای برآوردهای سازمان ملل متحد، دو میلیارد نفر در سرتاسر جهان هم اکنون برای دسترسی به آب شرب سالم با مشکل مواجهند. در چند دهه گذشته شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام، بیشترین آلودگی آب های سطحی را داشته اند.
کارشناسان بمنظور بررسی اثرات آتی روندهای مشابه، کیفیت آب را در دوره های ۲۰ ساله از سال ۲۰۰۵ تا ۲۱۰۰ با بهره گیری از مدلهای موجود کیفیت آب جهانی بررسی کردند.
کارشناسان دریافتند که تحت تمام سناریوها، کیفیت آب در کشورهای آمریکای جنوبی و کشورهای آفریقای جنوب صحرا با اقتصادهای نوظهور، بدتر شده است. در مقابل در خیلی از کشورها به سبب بهبود تصفیه آب، سطوح آلاینده های آلی و موادی که می توانند موجب بیماری شوند، کم شده است.
داده های این مطالعه نیاز به اجرای بهتر سیاست های منطقه ای کیفیت آب را برجسته می کند. برمبنای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، همه در سرتاسر جهان باید تا سال ۲۰۳۰ به آب شرب سالم دسترسی داشته باشند. با اینحال بین سیاست های جهانی و واقعیت در مقیاس کوچک تر گسست وجود دارد.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب