در گفت وگو با سرشیر اعلام شد

بررسی موارد مشکوک آبله میمونی در ۱۲ قطب دانشگاهی

بررسی موارد مشکوک آبله میمونی در ۱۲ قطب دانشگاهی

سرشیر: رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر این که تا حالا هیچ مورد مثبتی از مبتلاشدن به آبله میمونی در کشور شناسایی نشده است، درباره روند بررسی موارد مشکوک بیماری در کشور توضیح داد.


دکتر بهزاد امیری در گفت و گو با ایسنا، درباره رصد و پیگیری آبله میمونی در کشور، اظهار داشت: خوشبختانه تا حالا هیچ مورد مثبتی از مبتلاشدن به این بیماری در کشور شناسایی نشده است و تمام مواردی که برای تشدید بررسی ها مورد آزمایش قرار گرفتند، همه منفی بودند و تا حالا هیچ مشکل خاصی در حوزه این بیماری در کشور رخ نداده است.
وی با اشاره به ادامه پایش ها در مبادی مرزی کشور، اشاره کرد: مسافرین به ویژه کسانی که از کشورهای بومی این بیماری( کشورهای آفریقایی) به ایران سفر می کنند به شکل ویژه تری بررسی می شوند. این بررسی از دو طریق خود اظهاری بیمار و معاینات و غربالگری همکاران ما انجام می شود.
وی درباره نحوه رصد موارد مشکوک بیماری در کشور، بیان کرد: علاوه بر انستیتو پاستور، ۱۲ قطب دانشگاهی نیز جهت بررسی موارد مشکوک بیماری عرضه شدند که در مراکز استانهای بزرگ هستند. در صورت تایید لابراتوار های قطب، آزمایش باردیگر به انستیتو پاستور ارسال می شود تا مورد بررسی دوباره قرار گیرد و در صورت تایید انستیتو پاستور آن وقت می توان گفت مورد قطعی از مبتلاشدن به آبله میمونی رخ داده است.
دراین زمینه بیشتر بخوانید:
"آبله میمونی" همه گیر می شود؟
نشانه های مبتلاشدن به «آبله میمون»
روایتی خواندنی از مایه کوبی آبله در ایران و جریمه ای که امیرکبیر وضع کرد
امیری درباره نحوه انجام نمونه گیری از فرد مشکوک به بیماری، اشاره کرد: در صورتیکه هنوز علایم پوستی بیماری آشکار نشده باشد، نمونه گیری حلقی از فرد مشکوک گرفته می شود ولی درصورتی که بثورات جلدی آشکار شده باشد، از زخم هم نمونه گیری انجام می شود تا بتوان با تشخیص آزمایشگاهی بیماران را شناسایی کرد که خوشبختانه تا حالا هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.
او افزود: در میان افرادی که در کشورهای غیربومی، به آبله میمونی مبتلا شدند، علایم با موارد بومی متفاوت بوده است و علایم کلاسیک بروز پیدا نکرده است. بطورمثال در موارد بومی تمام بدن به ویژه صورت و دست و پا گرفتار بثورات پوستی می شد اما حالا در کشورهای غیربومی اینچنین نبوده است. یا بطورمثال در موارد بومی بطور معمول فرد چند روز تب و علایم عمومی دارد و بعد گرفتار بثورات پوستی می شود اما در موارد جدید در کشورهای غیربومی حتی این موارد اولیه هم بروز پیدا نکرده است.
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره روند مبتلاشدن به آبله میمونی در کشورها، اشاره کرد: مواردی در کشورها بروز پیدا خواهدنمود اما اساسا همه گیری مشابه کووید۱۹ را در مورد آبله میمونی متصور نیستیم برای اینکه این بیماری الگوی انتقال متفاوتی دارد.




منبع:

1401/04/06
12:07:35
5.0 / 5
382
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , سفر , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر