در گفت وگو با سرشیر اعلام شد
افزایش مبتلایان تب کریمه کنگو به ۳۴ نفر
به گزارش سرشیر رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش شمار مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۳۴ نفر اطلاع داد و تصریح کرد که گوشت دام ذبح شده پیش از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.
دکتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به روند افزایشی مبتلا شدن به تب کریمه کنگو طی سال جاری، اظهار داشت: تا ظهر روز شنبه (۴تیرماه) تعداد ۳۴ مورد مثبت مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده اند که از این تعداد متاسفانه ۲ نفر هم جان خویش را از دست داده اند. این درحالی است که طی کل سال ۱۴۰۰ تنها ۱۳ مورد مبتلا به تب کریمه کنگو و دو مرگ ناشی از آن در سامانه ها به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش موارد مبتلا شدن به تب کریمه کنگو می تواند علل گوناگونی داشته باشد و به نظر می آید شرایطی فراهم شده باشد که انتقال ویروس مهیا باشد. مباحثی مانند عدم کنترل موارد بهداشتی هم مطرح است که هم اکنون نامه ای به امضای وزیر محترم بهداشت رسیده و به دانشگاه ها ابلاغ گردیده است تا مراقبت های خویش را بالا برند و از تبادل دام بخصوص در مناطق مرزی جلوگیری شود.
او ضمن اشاره به این که راه های انتقال بیماری به سه روش است، بیان نمود: اول از راه گزش نیش کنه است که یا امکان دارد خود کنه انسان را نیش بزند یا این که کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آنرا لِه کند. راه انتقال بعدی از راه خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق می افتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسان ها است.
او با تکیه بر ضرورت خرید دام از مراکز مجاز عرضه دام، اظهار نمود: بهتر است، دام را از میادین عرضه مجاز دام خرید کنند؛ چونکه این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است. ذبح دام باید در کشتارگاه ها صورت گیرد، چونکه در تمامی کشتارگاه های مجاز دام، دامپزشکان حضور دارند و دام را قبل و پس از ذبح بررسی و معاینه می کنند. بعضی از انواع بیماری در دام ها نظیر CCHF علایم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن هستند.
وی ضمن اشاره به نزدیکی به ایام عید سعید قربان و انجام عمل قربانی کردن گوسفند در کشور، اظهار نمود: به هیچ عنوان مردم نباید دام را در منازل و معابر عمومی ذبح کنند؛ چونکه خونابه های جاری می تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری های منقله از دام به انسان شود. برای اعیاد اسلامی و یا سایر مناسبت های مذهبی سفارش می نماییم ذبح دام را به کشتارگاه ها واگذار کنند. افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را پس از ذبح، ضدعفونی کنند و همینطور خونابه ها هم به طریق بهداشتی دفع شود.
امیری تصریح کرد: گوشت دام ذبح شده هم پیش از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب