مواد غذایی بهبود دهنده و تشدید کننده بیماری نقرس را بشناسید

مواد غذایی بهبود دهنده و تشدید کننده بیماری نقرس را بشناسید

سرشیر: نقرس یکی از بیماریهای التهابی است. علت این بیماری افزایش غیرطبیعی میزان اسیداوریک است. در نتیجه اورات های سدیم شکل گرفته و در مفاصل رسوب می­ کنند و سبب درد در مفاصل می شوند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، نقرس یکی از بیماریهای التهابی است. علت این بیماری اختلال در متابولیسم پورین است که در آن بصورت غیرطبیعی میزان اسیداوریک بالا است در نتیجه اورات های سدیم شکل گرفته و در مفاصل رسوب می­کنند و سبب احساس درد در مفاصل می شود.
بنابراعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در این افراد مبتلاشدن به بیماریهای کلیوی مانند سنگ کلیه اوریک اسیدی شایع است. نقرس به طور معمول پس از سن 45 سالگی و در مردان شایع تر است. همچین با درد ناگهانی حاد در مفصل انگشت پا شروع شده و به بالا می رود.
اما تغذیه چگونه می تواند در کاهش التهاب و درد ناشی از نقرس موثر باشد؟ _ کاهش وزن یک عامل محافظت کننده در افراد چاق و دارای اضافه وزن است.
_ کتوزیس در رابطه با ناشتایی و رژیم کم کربوهیدرات علایم را در این بیماری تشدید می کند. در نتیجه رژیم های خودسرانه با محدودیت شدید نگیرید.
_ افزایش مصرف گوشت و غذاهای دریایی با افزایش اسیداوریک سرم مرتبط می باشد. ولی دریافت پروتئین گیاهی این طور نیست. رژیم حاوی مقادیر بالای پورین گیاهی (لوبیاها، نخود، عدس) سبب افزایش خطر بروز نقرس نمی شوند.
_ مصرف وعده غذایی متعادل همراه با دریافت محدود منابع حیوانی، الکل، مصرف منابع فروکتوز (نوشیدنی های شیرین شده و آب میوه ها، کمپوت ها)، کنترل کردن اندازه غذا و کاهش دریافت کربوهیدرات های ساده برای رسیدن به کاهش وزن و حساسیت انسولین سفارش می شوند.
_ رژیم سرشار از لبنیات کم چرب و مکمل ویتامین C با کاهش خطر بروز نقرس ارتباط دارد.
_ دریافت قهوه، اما نه چای سبز، با کاهش سطوح سرمی اورات هم راه است و از این نظر می تواند محافظت کننده باشد.
_ لبنیات مانند شیر یا پنیر، تخم مرغ، پروتئین گیاهی و قهوه در نقرس نقش محافظت کننده دارند.
_ هر واحد اضافی گوشت در روز خطر نقرس را ۲۱ درصد و هر واحد اضافه غذای دریایی در هفته خطر نقرس را ۷ درصد می افزاید.
_ دریافت حبوبات خشک و سبزیجات با نقرس در ارتباط نیست.
_ فروکتوز و شکر موجب مقاومت به انسولین و سندروم متابولیک شده و ریسک هایپر اوریسمی را می افزایند.
_ دریافت بالای پروتئین گیاهی، مغزها، سبزی ها، حبوبات، غلات کامل، میوه های با قند پایین و روغن های گیاهی سفارش می شود.
_ بااینکه ماهی موجب افزایش سطح اورات می شود اما فواید قلبی عروقی آن بیشتر است. (ماهی هایی که امگا-۳ دارند.)
_ تخم مرغ و مرغ، منابع پروتئینی کم خطر تری هستند در صورتیکه در حد تعادل استفاده شوند.
_ مصرف قهوه مفیدست اما شروع تازه مصرف قهوه (برای نخستین بار) با بدتر شدن نقرس هم راه است.
_ مکمل یاری با ویتامین C مفیدست.
_ مصرف گیلاس ممکنست مفید باشد.
_ در دوره های فعال بیماری باید مصرف آب افزایش یابد (حداقل ۸ لیوان در روز) و از دریافت گوشت و الکل پرهیز شود.
_ غذاهای غنی از پورین مانند آب­گوشت، مغز حیوانی، دل، جگر، قلوه و انواع گوشت ها (گوشت قرمز، مرغ و ماهی) باید در مبتلایان نقرس محدود شود.




منبع:

1401/01/10
12:31:32
5.0 / 5
601
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , پنیر , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر