در نشست خبری مطرح شد؛

حضور ۱۱۰۰ كارشناس تغذیه در مراكز جامع سلامت كشور

حضور ۱۱۰۰ كارشناس تغذیه در مراكز جامع سلامت كشور

سرشیر: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: حضور هزار و صد كارشناس تغذیه در مراكز جامع سلامت به تنهایی نمی تواند چاقی را كنترل كند و باید دسترسی مردم به فضاهای ورزشی هم بیشتر شود.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر زهرا عبدالهی در نشست خبری هفته بسیج ملی تغذیه سالم، اظهارداشت: مبحث چاقی بطور قطع به تنهایی به عهده وزارت بهداشت نیست. عوامل مختلفی روی چاقی تأثیر دارند و وزارت بهداشت یكی از ارگان هایی است كه می تواند روی این مورد كار كند.
وی اضافه كرد: غذای سالم از نظر وزارت بهداشت، غذایی است كه نمك، چربی و قند در آن كم باشد و میزان فیبر در آن زیاد باشد. برای افزایش دسترسی مردم به غذای سالم باید استانداردهای غذاهای سالم بازنگری شوند كه این وظیفه ارگان های دیگر است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح كرد: برای افزایش دسترسی مردم به غذاهای سالم لازم است كه چند كار همزمان با هم صورت گیرد. تولید غذای سالم در كارخانجات نقش مهمی در سلامت مردم جامعه دارد. همینطور جهاد كشاورزی هم در تولید سالم مواد غذایی نقش مهمی را ایفا می كند.
وی ادامه داد: باید روی فرهنگ غذایی مردم كار شود تا از مصرف بی رویه فست فود و نوشابه های گازدار منع شود و از مصرف منابع فیبری مانند سبزیجات و میوه ها را بالا برند.
عبدالهی خاطرنشان كرد: ما در مبحث اضافه وزن و چاقی مشكلات فراوانی داریم و افرادی كه دچار چاقی می شوند، به تدریج دچار بیماری های قلبی و مفصلی هم خواهند شد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاكید كرد: اضافه وزن و چاقی نه تنها در قشر مرفه جامعه بلكه حتی در قشر ضعیف و كم درآمد جامعه هم به وفور دیده می گردد این یعنی اقشار كم درآمد هم انتخاب غذای درستی ندارند و مهمترین اقداماتی كه باید صورت گیرد فرهنگ سازی و تغییر رفتار غذایی در مردم است.
وی خاطرنشان كرد: اتفاق میمونی كه در قالب طرح تحول سلامت رخ داد حضور هزار و صد كارشناس تغذیه در مراكز جامع سلامت به خصوص در مناطق محروم و حاشیه شهرها است.
عبدالهی اظهار داشت: البته نمی توان با اقدامات وزارت بهداشت، چاقی را كنترل نماییم. باید دسترسی مردم به فضاهای ورزشی هم بیشتر شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح كرد: در كنار اصلاح الگوی غذایی، تحرك كافی بسیار موثر است كه می بایست برای این مورد باید به كمك وزارت ورزش و جوانان برویم.
وی تصریح كرد: ۷۰ درصد مردم كشور تحرك بدنی كافی ندارند كه می بایست فرزندان خویش را در سنین كودكی به تحرك زیاد عادت دهیم.
عبدالهی اضافه كرد: باید با كمك آموزش و پرورش و رسانه ها، هرم غذایی ایران در بین مردم جا بیفتد. در این زمینه پوستر هرم غذایی در تمام مدارس توزیع شده است و حبوبات ركن اصلی این هرم غذایی است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: ۴۸ درصد خانوارها، ۵ واحد میوه و سبزی را در روز مصرف می كنند كه این دستاورد نشان دهنده اثربخشی فرهنگ سازی با استفاده از بسیج ملی تغذیه است.
وی اظهار داشت: سفارش ما به مردم این است كه از شیر و لبنیاتی كه پاستوریزه نیستند استفاده نكنند زیرا خطر مبتلا شدن به تب مالت را به دنبال خواهد داشت. شیوع تب مالت در دو سال قبل افزایش داشته است و این ارتباط مستقیمی با استفاده مردم از لبنیات سنتی دارد.
عبدالهی در مورد دفاتر سلامت و تغذیه تصریح كرد: این دفاتر از سال قبل راه ا ندازی شده كه مهمترین وظیفه آنها كنترل و نظارت بر مراكز توزیع مواد غذایی مثل رستوران ها، اغذیه فروشی ها و شیرینی فروشی ها است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: تمام افرادی كه به پایگاه سلامت رجوع می كنند و پرونده الكترونیك سلامت دارند، برخی خدمات تغذیه ای را دریافت می كنند كه شامل مكمل یاری هم می گردد.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت از سال ۹۳ مكمل ویتامین D مورد نیاز دانش آموزان، سالمندان و نیازمندان این مكمل را تأمین می كند.
عبدالهی در انتها تصریح كرد: یكی از مشكلات ما سبوس گیری زیاد از آردها است كه از شورای عالی سلامت در حال پیگیری است. سازمان ملی استاندارد، جلسه ای را برگزار خواهد نمود كه به احتمال زیاد به نتیجه می رسد.

1396/10/23
23:22:49
5.0 / 5
5123
تگهای خبر: میوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر