یك پزشك اورژانس:

مردم به میدان آیید و به داد هم برسید

مردم به میدان آیید و به داد هم برسید

به گزارش سرشیر مدیركل روابط عمومی سازمان نظام پزشكی ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای مبتلا شدن و مرگ ناشی از كرونا در مردم و همینطور جامعه پزشكی، اظهار داشت: بعنوان یك پزشك اورژانس كه هر روز بیماران مبتلا به كرونا و مرگ و میرها را می بینم، از مردم می خواهم كه به میدان آیند و به داد هم برسند. اگر مردم نباشد، دولت هر كاری هم كه انجام دهد، نمی تواند كاری از پیش برد؛ اگر مردم حواسشان نباشد، قتل عام جمعی رخ می دهد.


دکتر حسین کرمانپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کرونا در بیمارستان ها، اظهار داشت: امروز مهمترین دغدغه جامعه پزشکی بالا رفتن تعداد مرگ و میر هاست. چند روز پیش نمودار مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور تا رتبه دوم دنیا هم رسید.
وی اضافه کرد: شاخص مرگ و میر نسبت به میزان مبتلاشدن در تمام دنیا برمبنای علوم روز یک شاخص هشدار دهنده و بزرگ است. ما امروز به دنبال این هستیم که ببینیم چرا تا این حد مرگ و میر داریم و در عین حال چرا مرگ و میر خود جامعه پزشکی اینقدر بالاست؟. پزشک در بیمارستان و ای سی یو به بیماری مبتلا می شود، او را بستری می کنند و با تمام تکنولوژی که داریم، نمی توانیم او را نجات دهیم و فوت می کند. بدین سبب هر دو شاخص مرگ و میر نسبت به مبتلاشدن و شاخص مرگ و میر جامعه پزشکی نسبت به مرگ و میر جامعه، در ایران بالاست و باید دقیق و علمی مشخص شود که چرا این اتفاق می افتد.
این پزشک اورژانس افزود: بررسی های میدانی نشان میدهد که هرچه حجم بیمار بیشتر می شود، به سبب کاهش امکانات و نیروی انسانی و افت خدمات، میزان مرگ و میر بالاتر می رود. مانند اتوبوسی که می خواهد از تهران به سمت شیراز حرکت نماید که خدماتش در زمانی که با مسافر و با صندلی وی آی پی، حرکت می کند با زمانیکه تا دم در هم پر از مسافر است، متفاوت می باشد. اکنون وضعیت بیمارستان ها مانند اتوبوس پر از مسافر است که بیش از ظرفیتش مسافر سوار کرده است.
وی اظهار داشت: حال تصور کنید که یک پزشک یا پرستار در میان این افراد رفت و آمد کند، اصلا امکان پذیر نیست و نمی تواند خدمات دهی مناسبی داشته باشد. حال چه نماییم که از این وضعیت خارج شویم؟. باید تعداد بیماری که به سمت بیمارستان ها می آیند، کم شود. اول اینکه مردم باید جدی بگیرند. این مسافرت ها در افزایش بیماری موثرند. اغلب خودشان را گول می زنند که ما در ماشین را از مبدا می بندیم و در ویلایمان پیاده می شویم، اما این ها حرف و گول زنک است. دوم اینکه در این موج همه گیری، متاسفانه بیماری کووید_۱۹ به تدریج وارد خانه کسانی شده که بیشترین رعایت را داشتند. من شبانه روز دارم پاسخ افرادی را می دهم که می گویند ما شش ماه است که رعایت کرده ایم، پس چرا گرفتار شدیم؟.
کرمانپور اضافه کرد: این مساله نشان میدهد که افت دقت اتفاق افتاده است. به این معنا که آن دقت روزهای اول که موجب شد در این شش ماه گرفتار نشویم، کاهش یافته است. بالاخره از یک جایی ضربه خوردیم و گرفتار مشکل شدیم. تمنا می کنم که مردم چند ماه دیگر دندان روی جگر بگذارند تا دارو و واکسن تولید شود که در این صورت موج عظیمی از کنترل انجام می شود تا مردم به سمت بیمارستان نیایند.
این پزشک اورژانس افزود: در عین حال دولت و وزارت بهداشت باید کمک کنند که مطب های پزشکان، خصوصاً مطب های پزشکان عمومی فعال شوند و مطب ها با درمان هایشان در مطب چه به صورت مجازی و هم به صورت حضوری، موج ورود بیمار به بیمارستان ها را بشکنند. در کشور بین ۷۰ تا ۷۵ هزار مطب پزشک عمومی است که اگر در این عرصه فعال شوند و سر راه ورود بیماران مبتلا به کرونا و بیمارستان قرار گیرند، حدودا ۷۰ تا ۸۰ درصد موج ورود بیمار به بیمارستان ها شکسته می شود و حتی در خانه درمان می شوند. معتقدم بیماری که در خانه درمان می شود، زودتر به آغوش خانواده اش بازمی گردد. برای اینکه بالاخره بیمارستان عوارض خاص خودرا دارد و طول زمان بستری بیمار هم طولانی است.
وی اظهار داشت: متاسفانه کرونا جزو معدود بیماری هایی است که مدت بستری بیمار در بیمارستان بیش از سه روز است که منجر به اشغال تخت بیش از ظرفیت می شود. حال بهتر است بگوئیم که پر شدن بیش از ظرفیت بیمارستان ها مانند پر شدن بیش از ظرفیت هواپیما است. برای اینکه اگر هواپیما بیش از اندازه مسافر داشته باشد، اصلا نمی تواند پرواز کند.
کرمانپور اظهار داشت: اکنون شرایط ما به شکلی است که اگر بیمار افزایش یابد، بیمار باید منتظر بماند تا تخت خالی شود. در عین حال در این هفت ماه باید برای مردم ثابت شده باشد که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نمی توانند بیش از ۲۵ درصد به سلامت جامعه کمک کنند و ۷۵ درصد عوامل در اختیار مردم است. به عنوان یک پزشک اورژانس که هر روز بیماران مبتلا به کرونا و مرگ و میرها را می بینم، از مردم می خواهم که به میدان بیایند و به داد هم برسند. اگر این همیت در مردم گل کند، ظرف چهار ماه می توانیم جشن بگیریم، اما اگر مردم نباشد، دولت هر کاری هم که انجام دهد، نمی تواند کاری از پیش برد. اگر مردم حواسشان نباشد، قتل عام جمعی رخ می دهد.
وی همین طور اظهار داشت: در سراسر دنیا به صورت علمی ثابت شده تا کنترل و نظارت پلیس در جامعه نباشد، در پیشرفته ترین کشور هم که باشید، آزار می بینید. قسمتی از کار باید برمبنای نظارت پلیس باشد. پلیس به معنای قانون، جریمه، قاطعیت و... است. هم اکنون در اروپا حرف اول را آموزش و نظارت پلیس می زند، اما در ایران این مساله جا نیفتاده که با کسی که مردم را به کشتن می دهد باید برخورد شود. از آنجایی که حالا مرگ و میر بالا رفته، هر زمان میزان مرگ از دو رقمی گذشت باید نظارت پلیس افزایش یابد و هر زمان پایین امد، باید آموزش را جدی بگیریم.




منبع:

1399/07/24
11:09:13
5.0 / 5
1649
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماران , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر