سفارش های طب سنتی برای شب یلدا
به گزارش سرشیر یك متخصص طب سنتی با تاكید بر پرهیز از حجیم خوری در شب یلدا، اظهار داشت: مصرف انار، آجیل بی نمك، شلغم و دمنوش ها سفارش می شود.
علیرضا یارقلی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد سفارش های طب سنتی در مورد تغذیه شب یلدا، اضافه كرد: نكته مهم می باشد این است كه در این شب از پرخوری پرهیز شود و آجیل شور به هیچ وجه خورده نشود. وی به میوه های شب یلدا اشاره و تصریح كرد: خوردن انار بسیار سفارش می شود اما هندوانه چون میوه این فصل نیست باید كم خورده شود. همینطور خوردن پرتقال خیلی سفارش نمی گردد و به جای آن می توان مرغ را در آب پرتقال بپزند تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال، غذا هم خوشمزه شود و هم سردی میوه ها گرفته شود. این متخصص پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینكه در این شب انواع مخلفات و غذاها فراهم است اظهار داشت: در مجموع باید غذاهای سبك و كم حجم میل شود و بیشتر بحث دورهمی مطرح است. یارقلی، خوردن لبو و شلغم را هم سفارش كرد و تصریح كرد: شلغم یك غذای كامل است و در صورت سرماخوردگی می توان وسط شلغم را عسل ریخت و میل كرد. او همینطور در مورد دمنوش ها هم اضافه كرد: در صورت داشتن سرماخوردگی در این شب می توانند از دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی استفاده كنند كه كوفتگی را می گیرد و همین سبب بهبود سرماخوردگی می شود و در شرایط عادی هم دمنوش بابونه، مرزنجوش و آویشن سفارش می شود. همینطور دمنوش های بادرنجبویه، ورون (به لیمو) كه برگ خوش بو و بسیار مفید دارد هم سفارش می شود. وی در مورد استفاده از گوشت و مرغ هم در شب یلدا اظهار داشت: بهتراست از گوشت های لطیف استفاده گردد و گوشت گوسفند بهتر است ولی برای كم شدن غلظت گوشت می توان هنگام پختن گوشت چند قاشق سركه به آن اضافه كنند و اگر بخواهند لطیف تر شود می توانند آنرا با آب نخود بپزند. یارقلی تصریح كرد: گوشت گوساله هم سرد نیست اما چون خیلی غلیظ است اثرات سرمازایی بوجود می آورد بنابراین است كه سفارش نمی گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب