رئیس انجمن ژنتیك ایران عنوان كرد؛

تولید محصولات تراریخته به نفع سلامت مردم و اقتصاد كشور است

تولید محصولات تراریخته به نفع سلامت مردم و اقتصاد كشور است

سرشیر: رئیس انجمن ژنتیك ایران، اظهار داشت: تولید محصولات تراریخته علاوه بر اینكه از لحاظ اقتصادی برای كشور بسیار مقرون به صرفه است، باعث افزایش محصولات كشاورزی با كیفیت می گردد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر محمود تولایی، در آستانه برگزاری سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی ژنتیك ایران با اشاره به اینكه محصولات تراریخته مناسب اقتصاد و سلامت مردم كشور است، بیان كرد: بشر هزاران سال است كه در حوزه كشاورزی تلاش می كند به محصولات با كیفیت دست پیدا كند كه روش اصلاح نژاد همچون روش های بشر برای تولید اینگونه محصولات بوده است. وی با تاكید براینكه اصلاح نژاد فرآورده های كشاورزی در مقطعی از زمان به صورت كلاسیك و در برهه دیگر به صورت هسته ای انجام می شد، اضافه كرد: هر سلول گیاهی دارای ۳۰ هزار ژن است كه تعدادی از ژن ها عامل خصوصیت های ظاهری و مابقی عامل خصوصیت های رشد، نمو و...، است كه امروزه بشر با تركیب ژن های مطلوب چند گیاه تلاش می كند به محصول مورد نظر دست پیدا كند. برای مثال یك گیاه بنفشه دارای گل های قرمز است اما گیاه بنفشه دیگر دارای گل های سفید است كه بشر برای تولید گیاه بنفشه با گل های دارای رنگ های تركیبی، ژن های تولید رنگ را از این گیاهان جدا و سپس پس از تركیب بنفشه چند رنگ را تولید می كند. رئیس انجمن ژنتیك ایران با اشاره به اینكه به جداسازی ژن و انتقال آن به محصول جدید ترانس ژنیك گفته می شود، بیان كرد: این مساله در فرهنگستان به محصول تراریخته ترجمه شده است. كلمه «تراریخته» نگرانی ها را در افراد بوجود آورده است به گونه ای كه برخی با شنیدن آن تصور می كنند محصول دچار دستكاری ژنتیك شده و مصرف آن عوارضی را برای سلامتی به همراه دارد. رئیس سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی انجمن ژنتیك ایران اضافه كرد: در محصولات تراریخته صرفا ژن های عامل برای تولید محصول با كیفیت جداسازی می گردد و هیچ گونه دستكاری در خاصیت و كاهش كیفیت آن صورت نمی گیرد. همچنین، افراد باید بدانند برای تولید یك محصول تراریخته وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و جهاد كشاورزی نظارت دارند تا یك محصول با بازدهی بالا، با كیفیت و مطلوب به دست مردم برسد كه هر سازمان وظایف خویش را در برابر انسان و محیط زیست انجام می دهد. ایشان در ادامه با اشاره به اینكه عمده تعدادی از كشورهای پیشرفته در زمینه تولید محصولات تراریخته فعال شده اند، تصریح كرد: بر مبنای نتایج بررسی های انجام شده مصرف محصولات تراریخته نه تنها برای سلامت مردم مضر نیست بلكه باعث می گردد انسان محصولات با كیفیت تر مصرف كند. برای مثال برنج های در كشور وجود دارد كه عطر و طمع مناسب و مطبوعی دارد اما راندمان تولید محصول بالایی ندارد و برنج هایی هم موجود است كه عطر و طمعی ندارد اما راندمان تولید بالا بازای هر هكتاركشت در مزرعه دارد با فرایندهای مهندسی ژنتیك، امكان تلفیق ژنهای موثر در عطرو طعم مراكز ژن عامل عطر و بو را از برنج اول و افزودن آن به برنج گونه پرمحصول وجود داشته و ماحصل آن دستیابی به گونه برنج معطر پربازده خواهد بود. تولایی با عنایت به مقرون به صرفه بودن تولید محصولات تراریخته، اظهار داشت: برای مثال اساسا برنج هایی كه در كشور ما تولید می شوند دارای ریشه سطحی هستند و به همین خاطر بصورت غرقابی كشت می شوند و همین مسئله در شرایط كم آبی و خشكسالی كشور یك مانع اساسی برای تولید است، با روش مهندسی ژنتیك در كشورمان، محصول تراریخته ای بدست آمده است كه در آن با تلفیق ژن از گیاه دارای ریشه عمقی، گیاه برنجی بدست آمده است كه بی نیاز از كشت غرقابی بوده و با آب بسیار كمتری قابل كشت می باشد. وجود دارد كه ریشه آن در خارج از خاك قرار دارد و كشاورز باید برای كشت بهتر همواره ریشه را درون آب قرار دهد كه این امر منابع آبی كشور را تهدید می كند اكنون برخی مراكز ژن كیفیت مطلوب را از این نوع برنج برداشت و نوع برنج دیگری كه درون خاك رشد می كند اما كیفیت مطلوب ندارد تركیب و یك محصول باكیفیت را درون خاك بدون نیاز به آب فراوان تولید می كند. رئیس انجمن ژنتیك ایران با اشاره به اینكه محصولات تراریخته در بازار اقتصاد كشاورزی جهان سهم ۸۰ درصدی دارد، اضافه كرد: متاسفانه خیلی از مردم به علت نام تراریخته از مصرف این نوع محصولات امتناع می كنند و با تولید آن مخالف هستند در حالی خیلی از محصولات وابسته به كشاورزی كه از واردات می گردد تراریخته است. رئیس سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی انجمن ژنتیك ایران در انتها با تاكید براینكه هركدام از محصولات تراریخته كه مراحل ارزیابی و تایید درمراجع رسمی كشور در ذیل قانون ایمنی زیستی را طی نمایندف بطور قطع سلامت انسان را به خطر نمی اندازد، اظهار داشت: هیچ گونه دستكاری ژنتیكی یا تغییر ژنتیكی در این محصولات صورت نمی گیرد. سومین كنگره بین المللی و پانزدهمین كنگره ملی انجمن ژنتیك ایران ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت ۹۷ در سالن اجلاس سران با حضور اساتید، اندیشمندان و اساتید برجسته داخلی و ۳۰ میهمان خارجی از كشورهای آمریكا، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، روسیه، هند و میهمانانی از كشورهای همسایه و منطقه برگزار می گردد.
روابط عمومی انجمن ژنتیك ایران

1397/02/26
15:24:59
5.0 / 5
4779
تگهای خبر: سلامت , كیفیت , گیاه , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سرشیر