یك دكتر تغذیه:
الگوی غذایی بر سرطان سلول های پایه پوست مؤثر است
به گزارش سرشیر، آذربایجان شرقی دکتر حرفه ای علوم تغذیه اظهار داشت: الگوی های غذایی می تواند بر احتمال مبتلاشدن به سرطان پوست از نوع سلول های پایه، اثرگذار باشد.
دکتر بهرام پورقاسم گرگری در گفت و گو با ایسنا، رابطه الگوهای غذایی غالب و فاکتورهای آنتروپومتریک با سرطان پوست که یک مطالعه مورد شاهدی است را یاد شده قرار داد و اظهار داشت: سرطان سلول های پایه پوست، شایع ترین سرطان پوست در افراد است.
وی ادامه داد: عامل خطر اصلی برای همه انواع سرطان پوست، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش نور خورشید است اما همین طور نقش نوع رژیم غذایی افراد هم مطرح گردیده است.
وی مطرح کرد: مطالعه ای بر روی ۱۲۵ فرد دچار سرطان پوست و ۱۲۵ فرد سالم انجام گرفت و سه نوع الگوی غذایی استخراج شد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: الگوی غذایی سنتی شامل چربی های جامد، نمک، شکر، نوشیدنی های قندی، گوشت قرمز، ترشیجات و شیرینی جات و الگوی غذایی سالم شامل میوه ها، حبوبات، غلات کامل، مغزها و دانه ها، سبزیجات غیرنشاسته ای، آب گوشت و لبنیات کامل بود.
وی افزود: الگوی غذایی غربی نیز شامل سیب زمینی پخته و سرخ شده، سس گوجه فرنگی، تخم مرغ، پیتزا، غلات تصفیه شده، اسنک های نمکی و آب مرکبات بود.
پورقاسم گرگری اذعان کرد: نتایج مطالعه نشان داد که الگوی غذایی سنتی و الگوی غذایی غربی رابطه مثبت داشته و همین طور الگوی غذایی سالم رابطه معکوس با شانس مبتلاشدن به سرطان پوست دارند که به نظر الگوی های غذایی افراد می تواند بر احتمال مبتلاشدن به سرطان پوست از نوع سلول های پایه، اثرگذار باشد.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب