تغذیه افطار و سحر از دیدگاه طب ایرانی
به گزارش سرشیر، همزمان با شروع ماه مبارک رمضان و روزه داری، سیستم تغذیه ای بدن گرفتار تغییراتی می شود که بهتر است نکاتی را در همین ارتباط رعایت نماییم.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، شروع روزه داری با عنایت به تغییراتی که در برنامه غذایی افراد روزه دار پیش می آید، سبب می شود بدن هم در مقابل این تغییرات، گرفتار فعل و انفعالاتی شود. اما به جهت اینکه بدن ما زودتر با این فعل و انفعالات همراه شود، ضروری است نکاتی را در وقت افطار و سحر رعایت نماییم. مهشید چایچی سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که روزه داری سبب می شود مواد زائدی که در بدن تجمع پیدا کرده، به تدریج تبدیل به مواد قابل دفع شده و از بدن بیرون برود، اظهار داشت: ضروری است افراد در ماه رمضان هم مانند همیشه غذاهایی را مصرف کنند که مناسب مزاج آنها باشد. وی ادامه داد: خوردن غذاهای سبک که هضم راحت تری دارند مانند سوپ را برای افطار سفارش می شود. مصرف بعضی غذاها مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کله پاچه و سیراب شیردان و …، که گوارش آنها دشوار می باشد، مناسب نمی باشد. به قول چایچی، در هر وعده فقط یک نوع غذا میل کنید. از پرخوری و درهم خوری چه در وعده افطار چه در سحر خودداری کنید. سفارش می شود زمان خوردن میوه، یکی دو ساعت بعد افطار باشد و فقط از یک نوع میوه استفاده گردد و از خوردن چند میوه در یک زمان اجتناب شود. وی تصریح کرد: خوردن یک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپ های رقیق در حجم کم برای باز کردن روزه مناسب می باشد. چایچی اظهار داشت: از خوردن غذاهای بسیار تند و پُر ادویه، شور، سرخ کرده، غذاهای آماده و بسته بندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ و فست فودها خودداری کنید. همچنین، از خوردن خوراکی ها و تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری کنید.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب