متخصص ویروس شناسی عنوان كرد؛

راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی

راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی

سرشیر: یک متخصص ویروس شناسی، راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی را بوسیله آب و غذای آلوده دانست.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، رضا محبی، با اشاره به این که با گرم شدن هوا بیماریهای گوارشی در میان افراد جامعه زیاد می شود، اظهار داشت: عوامل میکروبی در بروز بیماریهای گوارشی نقش قابل توجهی دارند. وی ادامه داد: عفونت های باکتریایی و آلودگی های مواد غذایی، می توانند منجر به مسمومیت شوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عوامل ویروسی را عامل دیگر عفونت ها و بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش عنوان نمود و اظهار داشت: طیف وسیعی از ویروس ها می توانند فرد را به بیماریهای گوارشی مبتلا کنند که این ویروس ها به عنوان ویروس گوارشی و یا روده ای تعریف می شوند. محبی افزود: قسمتی از آدنو ویروس ها می توانند منجر به بیماریهای گوارشی شوند که در میان آنها نقش روتاویروس و آسترا ویروس از تمامی مهم تر است. وی در پاسخ به این پرسش که در چه مناطقی ویروس های دستگاه گوارش بیشتر در چرخش هستند، توضیح داد: عفونت های دستگاه گوارش در نقاط مختلف دنیا و در سطح شهرها و روستاها دیده می شوند، کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و احتمال این که در مناطق مختلف آلودگی ویروسی را داشته باشیم وجود دارد، اما در مناطقی که تجمع افراد بیشتر و شرایط رعایت بهداشت پایین تر باشد و یا در نقاطی که دسترسی به آب سالم کمتر و یا در مکان هایی که مواد غذایی در وضعیت ناسالم سرو و تهیه شود، امکان ابتلاء به ویروس دستگاه گوارش بمراتب بیشتر است. این متخصص ویروس شناسی، به راه های پیش گیری از ویروس های دستگاه گوارش اشاره نمود و اظهار داشت: بطور کلی راه انتقال این ویروس ها راه گوارشی است به این معنا که مصرف آب یا غذای آلوده، می تواند منجر به انتقال ویروس ها شود، اما در عین حال، دست آلوده، استفاده از سرویس بهداشتی عمومی (در صورتی که این سرویس ها آلوده به ویروس باشد و به درستی شست و شوی دست انجام نشود)، دستگیره های آلوده به ویروس و سایر محلهای آلوده، برای خود فرد و افراد دیگری که از این محل ها استفاده می نمایند احتمال انتقال آلودگی را بالا می برد. محبی با اعلان اینکه در این نوع بیماریهای گوارشی انتقال فرد به فرد نیز مطرح است، اشاره کرد: در افرادی که از بیمار دچار ویروس گوارشی مراقبت می کنند احتمال انتقال وجود دارد، باید با رعایت کامل بهداشت، شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون از انتقال پیشگیری کرد. وی با تأکید بر نقش پررنگ آب و غذا در انتقال بیماریهای ویروسی، رعایت اصول بهداشتی و شست و شوی مکرر دست ها، بویژه در امکان عمومی را مورد توجه قرار داد.

1403/06/17
11:32:53
5.0 / 5
208
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر