رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام كرد

7 استان در معرض خطر پشه آئدس

7 استان در معرض خطر پشه آئدس

به گزارش سرشیر، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در جهت کنترل پشه آئدس و مبارزه با بیماری تب دنگی، استانهای در معرض خطر این پشه را برشمرد و اظهار داشت: نگرانی اصلی ما برای شهریور و مهرماه است که از گرمای هوا کم می شود و پشه ها در هوای آزاد به سادگی می توانند رفت و آمد کنند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر شهنام عرشی در نشست خبری «تب دنگی» که امروز، سه شنبه ۱۲ تیر در وزارت یهداشت برگزار شد، اظهار نمود: اولین مورد تب دنگی در ۲۶ اردیبهشت ماه سالجاری شناسایی شد. بنابراین اقداماتی مانند مه پاشی، سم پاشی و حشره کشی انجام داده ایم که این پشه را کنترل نماییم.
وی با اشاره به اینکه ۱۳۸ نفر از اردیبهشت ماه تا به امروز به تب دنگی مبتلا شده اند، اظهار داشت: هفت مورد ابتلای داخلی به تب دنگی گزارش شده است. پشه های آلوده در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بخصوص چابهار شناسایی شدند و ازاین رو در استانهای همجوار مانند فارس، خوزستان و کرمان احتمال وجود پشه آلوده وجود دارد؛ خوشبختانه با اینکه بیماران آلوده ای شناسایی شده ولی تا کنون پشه آلوده در این سه استان وجود نداشته است. همینطور این پشه در استان گیلان شناسایی شده و دو استان شمالی کشور در خطر این پشه قرار دارند. خوشبختانه پشه شمال کشور نسبت به جنوب کشور خطر کمتری دارد. ازاین رو میتوان گفت حداقل هفت استان کشور در خطر پشه آئدس قرار دارند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به هفت مورد ابتلای داخلی تب دنگی تصریح کرد: ابتلای هفت مورد به این معنا است که یک منطقه دارای پشه آلوده است و احتمال انتقال بیماری از انسان به انسان وجود دارد. همینطور ۱۲۵ نفر هم از کشور امارات بیماری تب دنگی را به کشور آورده اند؛ این مورد مبین اینست که شهروندان سایر کشورها که در شهر های امارات حضور دارند به بیماری تب دنگی بتلا شده اند.
عرشی اظهار نمود: حداقل هفت استان کشور و بخصوص چهار استان کشور در خطر هستند. وقتی ۱۲۵ نفر از مبتلایان ما در امارات مبتلا شدند یعنی هزاران نفر از شهروندان کشورهای دیگر هم مبتلا شده اند. حساسیت های لازم در رابطه با استانهای همجوار وجود دارد؛ بنابراین حساسیت لازم را برای استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان هم داریم. همینطور نسبت به استانهای مازندران و گلستان هم حساس هستیم.
عرشی با اشاره به اینکه احتمال اپیدمی این بیماری را رد نمی نماییم، اظهار داشت: نگرانی اصلی ما برای شهریور و مهرماه است که از گرمای هوا کم می شود و پشه ها در هوای آزاد به سادگی می توانند رفت و آمد کنند.
وی اظهار داشت: برد پرواز پشه ۵۰۰ متر است؛ بنابراین این گونه نیست که از یک استان به استان دیگر پرواز کند. انتقال تخم آن هم امکان دارد از راه تایرهای کهنه ماشین ها و... باشد.




منبع:

1403/04/13
10:30:22
5.0 / 5
288
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر