غذای ناایمن عامل بیش از ۲۵۰ بیماری

غذای ناایمن عامل بیش از ۲۵۰ بیماری

سرشیر: «ایمنی مواد غذایی؛ آمادگی برای موارد غیرمنتظره»؛ شعار امسال روز جهانی ایمنی غذاست و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت غذای ناایمن می تواند سبب ایجاد بیش از 250 بیماری شود.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، ایمنی غذا یک عنصر اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای ناایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر می تواند سبب ایجاد بیش از ۲۵۰ بیماری شود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می شود که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر بعد از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند که این امر با مرگ ۴۲۰ هزار نفر از آنها هم راه است.
هر سال در امتداد افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، در هفتم ژوئن انجام می شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، نقش مهم ایمنی غذا را در حصول اطمینان از دسترسی همه به غذای ایمن، مغذی و کافی برجسته می کند.
غذا قبل از قرار گرفتن در اختیار مصرف کننده، زنجیره ای طولانی از توزیع را طی فرآیندهایی هم چون برداشت، پردازش، ذخیره سازی، توزیع و آماده سازی می پیماید. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی بالایی وجود دارد، بدین سبب رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار اهمیت دارد.
روز جهانی ایمنی مواد غذایی هر سال در هفتم ژوئن مصادف با هجدهم خرداد ۱۴۰۳ برگزار می گردد که سازمان غذا و دارو به همین مناسبت در روز یکشنبه ۲۰ خرداد و در سالن همایش های صداو سیما مراسمی با حضور مسئولین کشوری و برخی چهره های بین المللی برگزار خواهدنمود.
روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد و بدنبال پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تعیین و نخستین مراسم آن در هفتم ژوئن ۲۰۱۹ اجرا شد. این روز برای تاکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار خصوصاً اهداف در رابطه با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار به وجود آمده است.
سازمان ها و آژانس های تنظیم کننده مواد غذایی با وضع قوانین، مدیریت و کنترل جریان اقدامات ایمنی مواد غذایی را آسان تر می کنند. نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO، تأسیس شانزدهم اکتبر ۱۹۴۵) و سازمان غذا و دارو (FDA) برای اداره فرآیندها و قوانین ایمنی مواد غذایی تأسیس شدند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، روش مدیریت، پردازش و توزیع مواد غذایی، تا حد زیادی در راستای تضمین غذای ایمن تر و سلامتی بیشتر در سرتاسر جهان است و روز جهانی ایمنی غذا توسط سازمان ملل متحد بمنظور افزایش آگاهی در مورد اقدامات ایمنی مواد غذایی توسط این سازمان ها به وجود آمده است.
روز جهانی ایمنی غذا هر سال با موضوع خاصی برگزار می گردد که فعالیت ها و کمپین های جهانی این روز را هدایت و مسئولیت مشترک بین دولت ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را برای تضمین ایمنی مواد غذایی برجسته می کند.
شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال ۲۰۲۴ «ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره» است که طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذایی، صرف نظر از میزان خفیف یا شدید بودن آنها، تاکید می کند.



1403/03/19
18:50:55
5.0 / 5
292
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
لینک دوستان سرشیر
سرشیر
سر شیر
سرشیر