کمک به کنترل فشار خون با مصرف لبنیات

کمک به کنترل فشار خون با مصرف لبنیات

به گزارش سرشیر، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یکی از راهکارهای کاهش فشار خون را مصرف روزانه لبنیات عنوان نمود و اظهار داشت: محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی همچون پروتئین باکیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که ممکنست به کاهش فشار خون و کاهش خطر مبتلاشدن به پرفشاری خون کمک نماید.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده همزمان با دوازدهمین روز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است و همچنان یک نگرانی قابل توجه برای سلامت جهانی شمرده می شود.
بگفته اسماعیل زاده، سازمان جهانی بهداشت فشار خون بالا را به عنوان بزرگترین علت مرگ قابل پیشگیری طبقه بندی کرده است که عمدتا به علت عوامل محیطی همچون رژیم غذایی و سایر جنبه های سبک زندگی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: نتایج یک تحقیق متاآنالیز نشان داد که اگر به ازای هر ۲۰۰ گرم در روز بیش از کل مصرف لبنیات، که عمدتا به عنوان لبنیات کم چرب مصرف شود، ۱۶ درصد خطر افزایش فشار خون و ۳ درصد خطر مبتلاشدن به فشار خون بالا (HTN) کمتر است.
به گفته ی ایشان، محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی همچون پروتئین باکیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که ممکنست به کاهش فشار خون و کاهش خطر مبتلاشدن به پرفشاری خون کمک نماید.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اسماعیل زاده با بیان اینکه اثرات کاهش فشار خون محصولات لبنی کم چرب ممکنست به الکترولیت هایی مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم نسبت داده شود، اظهار داشت: این مواد مغذی بر مقاومت عروقی تأثیر می گذارند و اتساع عروق را تقویت و احتباس کلیوی سدیم را کم می کنند. همین طور نشان می دهند که آنزیم های گوارشی منجر به آزادسازی پپتیدهای فعال زیستی از پروتئین لبنی می شوند که عملکرد اندوتلیال را تعدیل می کند و منجر به اتساع عروق می شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: مصرف لبنیات یکی از منابع غذایی مصرفی روزانه افراد مبتلا به پرفشاری خون است؛ چونکه به کنترل فشار خون شان کمک خوبی می کند و برای افراد سالم نیز مصرف این گروه غذایی تاثیر خوبی در کاهش خطر مبتلاشدن به پرفشاری خون دارد.
او در آخر یکی از راهکارهای کاهش فشار خون را مصرف روزانه لبنیات یعنی شیر، ماست و پنیر و دوغ عنوان نمود.



1402/11/13
12:28:24
5.0 / 5
364
تگهای خبر: آنزیم , بهبود , بهداشت , پنیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر