چگونه از سرمازدگی جلوگیری کنیم؟

چگونه از سرمازدگی جلوگیری کنیم؟

سرشیر: سرمازدگی و هیپوترمی دسته ای از بیماریهای عمومی است که بدنبال کاهش دمای بدن موجب لطمه به همه اندام ها و اختلال کارکرد آنها می شود. در این وضعیت متابولیسم گلوکز کم شده و در نتیجه اسیدوز متابولیک رخ می دهد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، در زیر نکاتی ارائه شده که باید در مورد لطمه پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض سرمای بسیار شدید و نحوه جلوگیری از آن بدانید:
سرمازدگی چیست؟
سرمازدگی زمانی است که پوست و بافت بدن یخ می زند. این عارضه بطور معمول اندام های انتهایی بدن مثل انگشت های دست و پا و نیز بینی، گوش ها و صورت را هدف قرار می دهد. این عارضه ابتدا با بی حس ناشی از سردی همراه و با سرخی روی پوست پریده رنگ شروع می شود و با تاول و تورم ادامه پیدا می کند. این عارضه می تواند به خاطر جذب بیشتر خون به اندام های حیاتی و درنتیجه محدود شدن جریان خون به نوک انگشتان و اندام هایی که در دورترین نقاط بدن قرار گرفته اند به آنها لطمه بزند. بخشهایی از بدن که خون کمتری به آنها می رسد، سردتر می شود و مایعات درون آن بصورت بلورهای یخ منجمد می شود.
این اتفاق در چه مرحله ای رخ می دهد؟
باد سرد حدود منهای ۲۷ درجه سانتیگراد یا کمتر می تواند سریعا در کمتر از ۳۰ دقیقه سبب سرمازدگی شود. هرچند فرد در دمای بالای نقطه انجماد (صفر درجه) گرفتار سرمازدگی نمی گردد، اما همچنان می تواند گرفتار هیپوترمی شود که بر اثر آن دمای داخل بدن به زیر ۳۵ درجه سانتیگراد افت می کند.
این عارضه تا چه حد جدی است؟
سرمازدگی ممکنست در چند مرحله از نوع خفیف تا بسیار جدی رخ دهد. عوارض خفیف آن شامل بی حسی، سرخی پوست، درد ملایم و سوزن سوزن شدن اندام ها است. این یک اخطار است که باید به جایی گرم بروید. در موارد جدی تر از سرمازدگی سطحی، پوست تاول می زند و حتی ممکنست احساس گرمی کند.
سرمازدگی شدید شامل تمام لایه های پوست و بافت زیر آن می شود. در این موارد، ممکنست فرد نداند گرفتار سرمازدگی شدید شده است برای اینکه دیگر حس درد یا سرما در محل سرمازده ندارد.
ممکنست افرادی که رنگ پوستشان روشن تر است متوجه تغییر رنگ آن به آبی-خاکستری شوند. احتمال دارد اندام هایی مثل نوک انگشتان و بینی و گوش ها که خون به آنها نمی رسد بمیرند و نیاز باشد که بافت های مرده با عمل جراحی برداشته شوند. اگر سرمازدگی شدید باشد، اندام یخ زده باید قطع شود.
چگونه از سرمازدگی اجتناب کنیم؟
در محلی مناسب پناه بگیرید و خودرا گرم نگاه دارید. اگر باید در هوای باز قرار بگیرید، چند لایه لباس گرم بپوشید (از جمله روی محل های لطمه پذیر – با بهره گیری از بالاکلاوا ( کلاه دوچشمی)، دستکش های ضخیم و چکمه های ضد آب و گرم) و مدت زمان زیادی را در سرما نمانید. اگر در سرما گیر کردید، برای تولید گرما در بدنتان حرکت کنید.
سالمندان و کودکان و نیز بی خانمان ها، کوهنوردان و شکارچیان بیشتر در معرض خطر سرمازدگی قرار دارند.
اگر گرفتار سرمازدگی شدم، چه باید بکنم؟
به گزارش ایندیپندنت، بهترین سفارش این است که بلا فاصله به پزشک مراجعه کنید. اهتمام کنید محل سرمازدگی را لمس نکنید آنرا ماساژ ندهید و نخارانید برای اینکه این عمل پوست آن محل را می کَنَد و سبب لطمه های دائمی خواهد شد. همین طور روی پای سرمازده راه نروید.
تا هنگام فرارسیدن کمک اهتمام کنید جایی گرم ـ اما نه داغ (نه در کنار آتش) پیدا کنید. هنگامی که به محل گرم رسیدید، تمام البسه خیستان را دربیاورید و لباس گرم بپوشید یا پتو دورتان بپیچید. هیچ شیء داغی را روی محل سرمازده نگذارید. این محل باید به آرامی گرم شود. آب گرم ۳۷ تا ۳۹ درجه می تواند کمک نماید. گرم کردن محل سرمازده می تواند دردناک باشد که کادر درمان به احتمال قوی برای فرد لطمه دیده داروهای ضد درد تجویز خواهدنمود.



1402/11/02
21:28:18
5.0 / 5
355
تگهای خبر: پزشك , تولید , جراحی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر