معاون بهداشت وزارت بهداشت:

هنوز به پساکووید نرسیده ایم

هنوز به پساکووید نرسیده ایم

سرشیر: به گزارش سرشیر، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حالا وضعیت نسبتا آرامی از نظر کووید داریم، اظهار داشت: در زمینه پاندمی کووید۱۹، هنوز به پساکووید نرسیده ایم، بلکه روزانه از هر گوشه جهان سویه های مختلف کووید انتشار می یابد و هنوز زنگ خطر کووید۱۹ برای ما وجود دارد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در همایش روز جهانی آموزش، اظهار داشت: هم اکنون از این می گوییم که پاندمی کووید۱۹ درس های زیادی به ما داد و اگر به ۲۰ سال قبل برگردیم، آن زمان هم با ویروس های مختلفی مواجه بودیم که برایمان دردسر ایجاد می کردند، اما هر یک نشانه ای بودند از این که مراقبت سلامت و آمادگی و تاب آوری نظام سلامت را به نحوی پیش ببریم که غافلگیر نشویم و بتوانیم در حوزه مخاطرات، ضمن این که عرضه خدمات معمول مان را در حوزه بهداشت، داشته باشیم، بتوانیم با آن تهدید هم مقابله نماییم.
وی ادامه داد: پاندمی کووید۱۹ این مورد را به صورت جدی به ما نشان داد. فقط نباید بخش های منفی کووید شامل خسارات های جانی و مالی و... را ببینیم، بلکه این پاندمی نکات آموزنده ای هم داشت. کووید ۱۹ نشان داد که باید خطرات بدتر از کووید را برای آینده متصور شویم. برای مدیریت این خطرات احتیاج به آمادگی و تاب آوری نظام سلامت و نظام بهداشتی را داریم. طی سالهای اخیر، اقدامات خوبی از تحرکات اجتماعی در حوزه سلامت داشتیم. اقدامات فردی در حوزه بهداشت مانند اقدام یک بهورز، منجر می شود که سلامتی را در بخشی از جامعه داشته باشیم، اما اگر این وضعیت به فعالیتهای جمعی در حوزه بهداشت بدل شود، دستگاههای مختلف همکاری کنند، بطور قطع قدرت مبارزه یا ارائه ی خدمت مان افزایش پیدا کرده و به سطح ملی و جهانی منتقل می شود.
فرشیدی افزود: باید توجه کرد که ما در جامعه سرمایه زیادی داریم که هر یک از آنها در بحث مشارکت های مختلف مردمی حائز اهمیت هستند و کشور ما در این حوزه غنی بوده و تجارب خوب هم داشتیم. بعنوان مثال در دوران پاندمی کووید۱۹، طرح های کم نظیری مانند طرح شهید سلیمانی را داشتیم. جهت استفاده از سرمایه ها در جهت مشارکت جمعی در حوزه بهداشت، دو پیش نیاز می خواهیم؛ اولا باید باور نماییم که این اقدام امکان پذیر است و دوما باور به این که ما می توانیم این کار را انجام دهیم. در غیراین صورت مشارکتی صورت نمی گیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در زمینه پاندمی کووید۱۹، هنوز به پسا کووید نرسیده ایم، اظهار داشت: متاسفانه مدیریت جهانی کووید به خوبی اتفاق نیفتاد و همه کشورها از یک دستورالعمل اطاعت نکردند و اقدامات متفاوتی انجام شد. بر همین مبنا هم روزانه از هر گوشه جهان، سویه های مختلف کووید انتشار می یابد و هنوز زنگ خطر کووید۱۹ برای ما وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در دوران کرونا تجربیات خوبی در سیستم بهداشتی کسب کردیم، اظهار داشت: مرکز جامع سلامت ما نباید فقط برای عرضه یک خدمت بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شود، بلکه باید مداخله گر اجتماعی و در ارتباط با افراد آن منطقه شامل مادران باردار، شهرداری، مدارس و... باشد تا دستورالعمل های مراکز با مشارکت مردم اجرا شوند و هم افزایی شکل بگیرد. بعنوان مثال در طرح شهید سلیمانی که در زمان کووید اجرا شد، به خوبی پیش رفتند. من در آن زمان در بندرعباس بودم و ۱۵ مرکز واکسیناسیون گذاشتیم و فقط یک ناظر داشتیم و سایر اقدامات شامل برنامه ریزی، ثبت، گزارش دهی و... و. با کمک گروههای بسیجی و کمک جامعه پیش بردیم. هنوز این ها را مستند نکردیم تا بتوانیم به جامعه عرضه دهیم، اما صحنه های بسیار زیبایی در این طرح دیدیم.
فرشیدی با اشاره به اینکه حالا وضعیت نسبتا آرامی از نظر کووید داریم، اظهار داشت: اما هنوز خطر کووید وجود دارد. خیلی از گفتارها پیشگویی نیست، بلکه علم است. ما در تجربه کووید به تجربه آنفلوانزای اسپانیایی فکر کردیم. برای آینده مهم ترین موضوعی که باید روی آن کار نماییم، تاب آوری و کارآمدی نظام سلامت در مقابل بحران هاست. البته این اقدام، کار یک وزارت خانه هم نیست و باید با سایر ارگان ها دست به دست هم دهیم تا برای آینده آماده باشیم و امیدوارم با آمادگی بهتر از راه آموزش، به جنگ آینده ای ناشناخته رویم.



1401/11/04
14:54:48
5.0 / 5
470
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , بهداشت , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر