غذاهایی که باعث افسردگی می شود را بشناسیم
سرشیر: به گزارش سرشیر، خراسان رضوی ارتباط بین رژیم غذایی و افسردگی قویتر از آن چیزی است که بسیاری تصور می کنند؛ ازاین رو باید بررسی کنید که چگونه رژیم غذایی شما امکان دارد دلیل افسردگی شما باشد.
به نقل از هلث، متخصصان تغذیه و محققان به این سؤال که آیا مواد غذایی که مصرف می کنید، در میزان خطر مبتلا شدن یا افزایش علایم افسردگی موثر است، پاسخ مثبت می دهند.
دیگانت دیو، مدیر سلامت روان در بیمارستان ال کامینو در مونتین ویو کالیفرنیا، اظهار نمود: رژیم غذایی امکان دارد تأثیر قابل توجهی در پیشگیری و درمان افسردگی داشته باشد.
وی می گوید: افسردگی می تواند اشتها را افزایش یا کم کند و مشخص شده که حالت های خلقی منفی تمایل به غذاهای سرشار از قند، چربی و یا نمک را تحریک می کند اما مشکل اینست که مصرف مکرر این غذاها با مواد مغذی اندک می تواند منجر به دریافت کمتر از حد سفارش شده مواد مغذی ضروری مغز مانند ویتامین های B، روی، فولات و منیزیم شود. بدن شما به این مواد مغذی نیاز دارد تا در سطوح بهینه باقی بماند و به ساخت مواد شیمیایی مغز کمک نماید چونکه مصرف این مواد سبب می شود احساس بهتری داشته باشید و کمتر افسرده شوید.
دیو می گوید: خوردن احساسی هم می تواند به یک مشکل تبدیل گردد. همینطور این رفتار می تواند منجر به احساس خجالت، انزجار و گناه بیشتر شود که فرد را افسرده تر می کند و در نهایت به یک چرخه معیوب منجر خواهد شد.
در حالی که رابطه علت و معلولی بین غذا و خلق و خو نسبتا ساده به نظر می آید اما یک ارتباط پیچیده بین مغز و روده وجود دارد.
متخصصان تغذیه می گویند: نتایج مطالعات نشان داده میکروبیوتای روده، یعنی تعداد زیادی باکتری که داخل روده زندگی و به طرق مختلف به سلامت کلی کمک می نماید، در افراد سالم به صورت قابل توجهی با افراد افسرده متفاوت می باشد.
غذاهایی که می خورید باکتری های روده را تغذیه می کند و سویه های مختلف این میکروب ها ترجیح می دهند چیزهای مختلفی بخورند. میکروبیوتای روده انسان از پنج نوع باکتری (باکتروئیدها، فیرمیکوت ها، اکتینوباکترها، فوزوباکتریوتا و پروتئوباکتریا) تشکیل شده است.
بر اساس بررسی های انجام شده از موش و انسان، باکتروئیدها و فیرمیکوت ها بیشترین تأثیر را در افسردگی دارد. علاوه بر این بدن شما به منابع کافی از یک دسته کامل از مواد مغذی جهت کمک به توانایی خود در تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین که گاهی اوقات به آن ماده شیمیایی احساس خوب هم گفته می شود، نیاز دارد. انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی است که پیام ها را بین نورون ها حمل می کند.
ایلین چاوز، دیگر محقق این بررسی، اضافه کرد: سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که به تنظیم خواب، اشتها، خلق و خو و مهار درد کمک می نماید. این ماده عموما در دستگاه گوارش تولید می شود که با میلیونها سلول عصبی یا نورون پوشانده شده است.
اینکه نورون ها چقدر خوب کار و سروتونین تولید می کند، تحت تأثیر میکروبیوم روده شماست که در باکتری های خوب رشد می کند و اغلب در مکمل های پروبیوتیکی یافت می شود و هدفشان پشتیبانی از سلامت روده است. این باکتری خوب به نوبه خود با غذاهای کامل که دارای فیبر بالا و سرشار از مواد مغذی است مانند سبزیجات برگدار، چربی های سالم و غلات کامل رشد می کند.
نتایج بررسی ها نشان داده اگر افسردگی دارید، آنچه می خورید امکان دارد علایم را بهبود دهد یا بدتر کند.
میا سین، یک متخصص تغذیه، در این خصوص می گوید: رژیم غذایی غنی از غذاهای باکیفیت بالا که مواد مغذی قابل توجهی همچون ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را فراهم می آورد، امکان دارد به تغذیه مغز و حفاظت از آن در مقابل رادیکال های آزاد یا استرس اکسیداتیو کمک نماید.
به طور کلی رژیم غذایی که برای پیشگیری و کاهش علایم سفارش می شود، شامل سبزی، میوه، غلات کامل، آجیل، روغن زیتون، ماهی و لبنیات کم چرب است. این نوع رژیم اغلب بعنوان رژیم غذایی مدیترانه ای توصیف می شود. مطالعات نشان داده که خطر افسردگی در کسانی که این نوع رژیم را دارند، ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر است.
رژیم غذایی حاوی غذاهای کامل و تصفیه نشده با پروتئین، چربی سالم و فیبر به ثابت نگاه داشتن قند خون پس از غذا کمک می نماید که در خلق و خوی هم موثر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب