خدمات نوین انتقال خون به تالاسمی ها

خدمات نوین انتقال خون به تالاسمی ها

سرشیر: سازمان انتقال خون متولی تهیه و توزیع خون در کشور است و 20 درصد از خون های اهدایی به مصرف مبتلایان به تالاسمی می رسد، این سازمان بمنظور کاهش عوارض ناشی از تزریق خون مزمن، خدمات نوینی را نیز به آنها ارائه می دهد.


تالاسمی همچون بیماریهای ژنتیکی است که بر اثر آن هموگلوبین، ساختار طبیعی خودرا از دست می دهد و هموگلوبین غیرموثر در بدن تولید می شود که به سبب معیوب بودن، قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست و در حقیقت کمبود کلی هموگلوبین وجود ندارد، بلکه هموگلوبین غیرطبیعی بالا رفته است.
سالانه ۲۰ درصد خون های اهدایی در کشور به درمان بیماران تالاسمی اختصاص می یابد. ایران در کمربند تالاسمی قرار دارد و این امر حکایت از وظیفه خطیر این سازمان در تامین خون سالم و کافی برای این افراد دارد.
یکی از رسالت های سازمان انتقال خون از بدو تاسیس تا به امروز تهیه خون سالم و کافی برای مبتلایان تالاسمی است و حتی شرایط سختی مانند جنگ تحمیلی و نیاز وافر جبهه های جنگ به خون و فرآورده های خونی سبب نشد که این وظیفه به فراموشی سپرده شود.
در ایران بیش از ۲۳ هزار نفر به تالاسمی مبتلا هستند و سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر به این رقم اضافه می شود؛ این ها نوزادانی هستند که با تالاسمی متولد می شوند.

اکنون تعدادی از مراکز مانند درمانگاه تالاسمی بزرگسالان سازمان انتقال خون بصورت ثابت خدمات درمانی به این بیماران ارائه می دهند و بطور معمول بیماران تالاسمی دو تا سه هفته یک دفعه بصورت متوسط برای تزریق خون به این درمانگاه مراجعه می کنند.

از آن جا که تالاسمی یک بیماری مزمن است و مشکلات درمانی خودرا دارد، سازمان انتقال خون می کوشد که خدماتی به این بیماران عرضه نماید.

بیشترین خون های اهدایی در استانهای مازنداران، گیلان و استانهای جنوبی مورد استفاده قرار می گیردبیمار تالاسمی در گذشته بیش از ۳۰ سال عمر نمی کرد، ولی از زمانی که تزریق خون تشخیص داده شد و داروهای کاهنده آهن مورد مصرف این بیماران قرار گرفت، متوسط امید به زندگی برای بیماران تالاسمی به بالای ۴۰ سال رسید.

خون های اهدایی برای مصرف بیماران تالاسمی در کشور بیشتر در استانهای مازنداران، گیلان و استانهای جنوبی مورد استفاده قرار می گیرد.


خدمات نوین انتقال خون در خدمت بیماران تالاسمی
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با اعلان اینکه بیماران تالاسمی، همچون نیازمندان دائمی فرآورده های خونی هستند، اظهار داشت: سازمان انتقال خون پیوسته کیفیت خدمت رسانی به آنان را افزایش و خدمات نوینی را به آنان ارائه می دهد.
مصطفی جمالی با اشاره به این که یک چهارم خون اهدایی کشور برای بیماران تالاسمی استفاده می شود، اظهار داشت: هم اکنون در کشور ۲۳ هزار مبتلا به بیماری تالاسمی داریم که حدود چهار هزار نفر از این تعداد بطور دائمی خون استفاده می نمایند و باقی افراد جامعه از مصرف کنندگان مقطعی خون هستند.
سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون برای تامین نیاز بیماران تالاسمی تهیه و توزیع می شود
وی اشاره کرد: برای تامین سلامتی این بیماران سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون تهیه و توزیع می شود که اغلب از خون کم" لوکوسیت" و فیلتر شده یا اشعه دیده است تا عوارض ناشی از تزریق خون مکرر در این بیماران به حداقل برسد.
در حال حاضر در کشور ۲۳ هزار مبتلا به بیماری تالاسمی داریم که حدود چهار هزار نفر از این تعداد بطور دائمی خون استفاده می نمایند و باقی افراد جامعه از مصرف کنندگان مقطعی خون هستند جمالی با اعلان اینکه در گذشته که این امکانات کمتر بود و یک بیمار تالاسمی به ندرت به سن بلوغ می رسید و بسیاری از افراد در آن سنین از دنیا می رفتند، اظهار داشت: هم اکنون شاهد ازدواج و فرزندآوری این بیماران نیز هستیم و خدمات انتقال خون به افزایش کیفیت زندگی این عزیزان کمک کرده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به تامین خون نادر بخصوص" kell" منفی برای مبتلایان به تالاسمی، اظهار داشت: خوشبختانه با استمرار اهدای خون توسط هموطنان ایثارگر و شریف مان، بیماران نیازمند به خون خصوصا عزیزان تالاسمی نگرانی بابت تامین خون در کشور ندارند.
وی اضافه کرد: تالاسمی همچون بیماریهای ژنتیکی است که بر اثر آن هموگلوبین، ساختار طبیعی خودرا از دست می دهد و هموگلوبین غیرموثر در بدن تولید می شود که به سبب معیوب بودن، قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. تالاسمی از بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی است که در اثر ازدواج یک پدر و مادر تالاسمی مینور فرزند تالاسمی ماژور به وجود می آید.
جمالی اشاره کرد: یکی از اشکالات تزریق خون مزمن؛ به وجود آمدن آنتی بادی مقابل زیرگروه های خونی است یکی از این زیرگروه ها، آنتی ژن های سیستم Kell است که سازمان انتقال خون با تامین خون مناسب Kell منفی برای بیماران تالاسمی است که به این زیر گروه خونی حساس شده اند.


منبع:

1401/06/28
11:30:24
5.0 / 5
453
تگهای خبر: بیماران , تولید , خدمات , خدمات درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر