ویروس آبله میمون ۵۰ تنوع ژنتیکی به وجود آورده است
سرشیر: خراسان رضوی بگفته پژوهشگران پرتغالی با افزایش موارد مبتلاشدن در بریتانیا و ایالات متحده ویروس آبله میمون ممکنست بیش از اندازه انتظار درحال جهش باشد.
به نقل از نیوز، دانشمندان می گویند آخرین گونه آبله میمون که زمانی به بخش هایی از آفریقا محدود می شد در مقایسه با ویروس های مرتبطی که در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در گردش بود، حدود ۵۰ تنوع ژنتیکی دارد و برمبنای نتایج تحقیقات جدید، پژوهشگران دریافتند ویروس در طول شیوع فعلی همچون تعدادی تغییرات کوچک در کد ژنتیکی، انواع ژن های جزئی و یک ژن حذف شده، همچنان به تکامل خود ادامه می دهد.
جوآئو پائولو گومز، از موسسه ملی بهداشت لیسبون و یکی از پژوهشگران این تحقیق، اظهار داشت: پیدا کردن جهش های زیادی در ویروس آبله میمون ۲۰۲۲ کاملا غیرمنتظره بود برای اینکه برمبنای خاصیت های ژنومی این نوع ویروس احتمالاً هر سال نباید بیش از یک یا دو جهش داشته باشد.
ویروس آبله میمون نسبت به ویروس کرونا که موجب کووید ۱۹ می شود، پایدارتر و کندتر جهش می یابد. در گذشته آبله میمون به آسانی از فردی به فرد دیگر سرایت نمی کرد و هنوز هم معین نیست که چگونه جهش های مشاهده شده در ویروس آبله میمون فعلی ممکنست هر یک از این خاصیت ها یا شدت بیماری ناشی از آنرا تغییر دهد.
به گفته پژوهشگران برای درک بهتر تغییرات ویروس به تحقیقات بیشتری نیاز است.
آبله میمون که از گروه ویروس آبله است، بطور معمول علائمی شبیه آنفلوآنزا به وجود می آورد و به دنبال آن بثوراتی مشاهده خواهد شد که اغلب از صورت شروع و در بدن پخش می شود. این بیماری در بعضی موارد می تواند کشنده باشد.
مقامات در سراسر جهان درحال ردیابی تکامل شیوع آبله میمون هستند و واکسیناسیون را به گروههای در معرض خطر بیشتری گسترش می دهند تا اهتمام کنند شیوع این ویروس را مهار کنند. در زمان نگارش این مطلب بیش از ۳۳۰۰ مورد در سراسر جهان گزارش شده است.
انتظار می رود کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی به زودی اعلام نماید که آیا شیوع بیماری را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی(بالاترین سطح هشدار آن) می داند یا خیر.
مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده دنبال گسترش استفاده از واکسن آبله میمون برای کودکان است و در این مورد می گوید که این ویروس همانطور که انتظار می رود، رفتار می کند.
گرگوری آرمسترانگ، مدیر دفتر تشخیص مولکولی پیشرفته مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده در مرکز ملی بیماریهای نوظهور و زئونوز، دراین زمینه اظهار داشت: ما درحال تعیین توالی تمام نمونه هایی هستیم که می توانیم به آن دست پیدا نماییم.
وی اضافه کرد: مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده درحال دریافت نمونه از لابراتوار های بهداشت عمومی است.
وی اشاره کرد: همه شواهد تا حالا نشان میدهد که ویروس همانطور که ما پیش بینی می کردیم رفتار می کند. این ویروس بسیار پایدارتر از تعداد زیادی از ویروس هاست و ما پیش بینی نمی نماییم که با سرعت سارس کوو ۲جهش پیدا کند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Medicine انتشار یافته است.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب