سابقه دیابت حاملگی عاملی موثر در افزایش ریسك بیماریهای قلبی

سابقه دیابت حاملگی عاملی موثر در افزایش ریسك بیماریهای قلبی

پژوهشگران انجمن قلب آمریکا دریافتند سابقه دیابت حاملگی سبب افزایش دوبرابری خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی می شود.



به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز، بر طبق این تحقیقات که در یک دوره ۲۵ ساله با همکاری هزار و ۱۰۰ داوطلب زن آمریکایی انجام گرفت، حتی در صورتیکه زنان دارای سابقه دیابت حاملگی سال ها میزان قند خون خودرا کنترل کنند، احتمال تجمع کلسیم در رگ های قلب آنها که یکی از فاکتورهای اصلی مبتلاشدن به بیماریهای قلبی شمرده می شود، دو برابر سایرین است.

این افزایش ریسک در بانوانی که دارای قند خون سالم هستند، هم در زنان پیش دیابتی و هم در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای قلبی عروقی با اهمیت ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه با اهمیت ترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.

آخرین آمار انتشار یافته از سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماریهای قلبی
- بیماریهای قلبی عروقی با اهمیت ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
- بیش از سه چهارم مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ می دهد.
- از ۱۷ میلیون مرگ زودرس (قبل از هفتاد سالگی) به سبب بیماریهای غیر مسری در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۸۲ درصد در کشورهای کم درآمد و متوسط گزارش شده و ۳۷ درصد از این موارد ناشی از بیماریهای قلبی عروقی بوده است.
- بیشتر بیماریهای قلبی عروقی با اجتناب از عوامل خطری همچون دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، چاقی، عدم تحرک جسمی و مصرف الکل قابل پیشگیری می باشند.
- بیشتر افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی یا در معرض این بیماری (مانند افراد مبتلا به فشار خون و چربی بالا و دیابت ) نیازمند غربالگری منظم، تشخیص زودهنگام و مدیریت شیوه سالم زندگی هستند.
ضربان نامنظم قلب یک عامل خطر برای سکته مغزی

علاوه بر این پژوهشگران دریافتند رسیدن به میزان قند خون سالم بعد از دوران بارداری، خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و عروقی را در اواسط زندگی زنان دارای سابقه دیابت بارداری، کاهش نمی دهد.

همچنین از میان بانوانی که دارای سابقه دیابت حاملگی بودند، ۳۶ درصد به پیش دیابت و ۲۶ درصد به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند در صورتیکه این آمار برای زنان فاقد سابقه دیابت حاملگی به ترتیب ۳۵ و ۹ درصد بود.

دیابت دوران حاملگی در بعضی زنان دیده می شود. در این حالت سطح قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد؛ در صورتیکه بیمار قبلا سابقه دیابت یا قند خون نداشته است. دیابت دوران حاملگی می تواند منجر به زایمان زودرس شود. از طرفی تحقیقات نشان می دهد این عارضه زنان را مستعد بیماری مزمن کلیه می کند.

بیماری مزمن کلیه (CKD) یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان با نتایج نامطلوب نارسایی کلیه و مرگ زودهنگام است. تحقیقات نشان می دهد زنان بطور کلی بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.

بر اساس آمار احتمال ابتلای زنان به بیماری مزمن کلیه ۱۴ درصد و در مردان ۱۲ درصد است. در سال حدود ۱۹۵ میلیون زن در سراسر جهان به این عارضه مبتلا می شوند و بیماری مزمن کلیه هشتمین علت مرگ و میر در جهان شمرده می شود.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Circulation انتشار یافته است.


1399/11/14
22:43:39
0.0 / 5
1130
تگهای خبر: بهداشت , چاقی , رژیم غذایی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر