مطالعات نشان می دهد؛
نقش مصرف غذاهای چرب و شیرین در ایجاد احساس افسردگی
سرشیر: بگفته پژوهشگران، غذاهای چرب و مملو از مواد قندی بر هورمون های موثر بر خلق و خو اثر دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «میشل پرلمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه خدمات سلامت میامی، در این زمینه می گوید: «مصرف مواد خوراکی به شدت تصفیه شده که سرشار از مواد قندی هستند سبب تغییرات سریع در قندخون، انسولین و سایر هورمون های تنظیم کننده خلقیات و سیری می شود.»
این نوسانات بر کورتیزول و همین طور کاتکول آمین های در رابطه با استرس نظیر اپی نفرین تأثیر می گذارد که می تواند منجر به پُرخوری شود.
اگرچه پُرخوری سبب ایجاد حس بهتر در فرد می شود اما تأثیر آن، موقتی است.
این روند منجر به مصرف چربی و مواد قندی بیشتری شده و در نتیجه چرخه پُرخوری ادامه می یابد.
به گفته پرلمن، «افراد پس از این پُرخوری احساس گناه دارند که می تواند سبب تشدید افسردگی و سایر اختلالات رفتاری فرد شود.»
مغز ما به خوبی با برخی مواد شیمیایی یا داروها سازگار می شود و آستانه تحمل ما بیشتر و بیشتر می شود. از اینرو نیاز به مصرف بیشتر همان ماده خوراکی مشابه برای دستیابی به تأثیر مشابه ایجاد می شود.
به گفت پژوهشگران، بهترین راه اجتناب از این چرخه، یافتن راه های سالم تر برای مقابله با استرس است.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب