معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت؛

فروش حلیم های آلوده به پشم و پنبه كذب است

فروش حلیم های آلوده به پشم و پنبه كذب است

سرشیر: معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، ادعای وجود پشم، پنبه و الیاف سلولزی در حلیم موجود در بازار را تكذیب نمود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، محسن فرهادی، اظهار داشت: شایعه وجود پنبه، الیاف سلولزی و حتی پشم گوسفند در حلیم موجود در بازار از مدت ها پیش توسط بعضی از رسانه های معاند و در فضای مجازی مطرح شده و هر ساله در ماه رمضان تكرار می شود. وی ادامه داد: مركز سلامت محیط و كاروزارت بهداشت برای این كه این شبهه در جامعه ایجاد ناامنی غذایی می كند، مبادرت به تشدید بازرسی ها و نظارت ها در تمامی مراكز عرضه حلیم كرد و به تمام دانشگاه های علوم پزشكی كشور نیز ابلاغ كردیم ضمن بررسی ها و نظارت ها نسبت به برداشت نمونه های بافت شناسی نیز اقدام نمایند. فرهادی افزود: حدود ۳۵۰ مورد فقط در استان تهران توسط سه دانشگاه علوم پزشكی تهران، ایران و شهید بهشتی مبادرت به نمونه برداری سنجش بافت و ارسال به آزمایشگاه شد. در تمام این نمونه ها هیچ موردی در خصوص وجود پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند در حلیم ها مشاهده نشد. معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، بیان كرد: البته مواردی داشتیم كه كیفیت گوشت به كار رفته در حلیم خوب نبوده است و در نظارت ها با واحدهای متخلف مربوطه برخورد شده است. ولی دروغِ وجود پنبه و الیاف سلولزی در حلیم باردیگر در فضای رسانه های و ماهواره ها اخیرا مطرح گردیده است. فرهادی با اشاره به اینكه تابحال هیچ گونه شكایت مردمی كه فردی چنین موادی را در حلیم دیده یا خورده باشد و مبادرت به شكایت كند نداشته ایم، اضافه كرد: طبیعتا بلع پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند همراه حلیم طبیعتاً كار سختی است ولی هیچگونه شكایتی مردمی به ۱۹۰ تابحال دراین زمینه گزارش نشده است. وی اشاره كرد: اشتباه تشخیصی كه ممكنست مورد سوءاستفاده قرار گیرد این است كه معمولا در پروسه پخت حلیم، گوشت چه گوشت سفید باشد چه قرمز، حدود چهار یا پنج ساعت پخته می شود. پس از پخت، الیاف گوشت از هم جدا شده و رنگ خودرا از دست داده و سفید رنگ می شوند. معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، اضافه كرد: سپس این گوشت پخته شده با آب گندم خیس خورده مخلوط شده و حدود ۶ تا ۷ ساعت دیگ باز پخته می شود و سپس میكس می شود. این ساعاتِ زیاد طبخ گوشت پس از شستن حلیم در سبزی شور و با آب سبب می شود الیاف گندمی توسط آب شسته شده و آن گوشتی كه سفید رنگ شده و خاصیت الاستیسیته ای پیدا كرده فقط مشاهده می شود. وی اشاره كرد: بنا بر این در نگاه اول با چشم غیرمسلح چنین بنظر می رسد كه این گوشتی كه با گندم میكس شده الیاف پنبه هستند و هرچه كه هست گوشت نیستند. در صورتیكه شناسایی این بافت فقط در آزمایشگاه تخصصی بافت شناسی امكانپذیر است. معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، بیان داشت: تمامی نمونه های دانشگاهی ما به آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه های مجاز و همكار این سازمان و آزمایشگاه های مجاز دامپزشكی ارسال شدند كه تابحال هیچ موردی خوشبختانه از بحث وجود پنبه، پشم والیاف سلولزی در حلیم های موجود در بازار به اثبات نرسیده است. فرهادی اضافه كرد: همین امروز هم باز به دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور و دانشگاه های علوم پزشكی استان تهران اعلام كردیم كه كنترل ها را تشدید كنند و باردیگر مبادرت به برداشت نمونه كنند. تابحال ده ها نمونه نیز به آزمایشگاه ها ارسال شده كه آخرین نتایج آنرا تا چند روز آینده اعلام عمومی خواهیم كرد. او در آخر اشاره كرد: از مردم می خواهیم برای خرید حلیم، آش و نظایر آن فقط به مراكز مجاز كه پروانه كسب و مجوز بهداشتی از دانشگاه های علوم پزشكی دارند مراجعه نموده و از خرید فله ای و دست فروشی حلیم پرهیز كنند.


منبع:

1398/10/27
15:31:06
5.0 / 5
4039
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تخصص , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر