توسعه اورژانس كشور در چارچوب طرح تحول
سرشیر: معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به طرح تحول در حوزه اورژانس كشور و توسعه آمبولانس های هوایی اظهار داشت: همین طور در چارچوب خدمات كد ۲۴۷ و ۷۲۴ جهت درمان بهنگام سكته های مغزی و قلبی توانستیم بیشتر از ۴۰ هزار سكته قلبی و ۵ هزار بیمار سكته مغزی را بوسیله اورژانس به موقع به بیمارستان ها منتقل نماییم.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، قاسم جان بابایی در نخستین مجمع خیرین سلامت و اورژانس كشور با اشاره به اینكه تقریباً سابقه ندارد كه وزارت بهداشت زمینی را برای ساخت و ساز خریداری نموده باشد و بیشتر مركز بهداشت و درمان و… را خیرین ساخته اند، اظهار داشت: در حوزه سلامت پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی پیشرفت های بسیاری صورت گرفت. هم اكنون ما پیشرفته ترین پیوندهای اعضای بدن را انجام می دهیم و حتی از كشورهای اطراف برای انجام پیوند به كشور ما بازگشت می كنند.
وی با اشاره به اینكه پیش از انقلاب در كشور تنها ۵۰ عمل پیوند كلیه انجام شده بود، اما امروزه سالانه حدود ۲۰۰۰ پیوند كلیه و ۱۰۰۰ پیوند مغز استخوان انجام می شود، اظهار داشت: بیمارستان شریعتی بیشترین آمار پیوند مغز استخوان و بیمارستان نمازی شیراز بیشترین عمل پیوند كبد را دارد. در واقع پیشرفته ترین عمل دنیا مربوط به پیوند است كه هم اكنون ما در انجام حداقل دو نوع پیوند در دنیا سرآمد هستیم.
وی ادامه داد: همین طور هم اكنون ما در زابل حدود ۱۲۰ پزشك متخصص داریم؛ در حالیكه پیش از انقلاب داشتن این تعداد پزشك جزو آرزوها بود. در شهرهای دیگر باز همین طور است. همین طور پارسال اعزام پزشكی به خارج از كشور كمتر از ۵۰ مورد بوده است و همین امر به این معنا است كه توسعه پزشكی رو به پیشرفت است.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه اظهار نمود: گام بعدی ما شروع طرح تحول توسعه اورژانس بوده است. روزی جزئی از آرزوها بود كه در كشور هلیكوپتر آمبولانس داشته باشیم، اما هم اكنون در استانی مثل كهگیلویه و بویراحمد ۲ پایگاه هوایی اورژانس داریم و بیماران بد حال به سرعت برای درمان منتقل می شوند. درحالی كه در سال های گذشته امكان انتقال بیماران وجود نداشت.
جان بابایی با اشاره به دو اتفاق خوب در اورژانس تهران اظهار داشت: دو اتفاق خوبی كه در اورژانس افتاد و نمونه بارز آن هم در اورژانس تهران است، استفاده از خدمات كد ۲۴۷ و ۷۲۴ است، كه توانستیم بیشتر از ۴۰ هزار سكته قلبی را با همكاری سازمان اورژانس به موقع به بیمارستان منتقل نماییم و ۵ هزار بیمار سكته مغزی باز بوسیله اورژانس به بیمارستان ها منتقل شده اند. همین طور بیمارستان های ما آمادگی كامل دارند تا با تزریق داروی بازكننده رگ، رگ بیمار را باز كنند تا بیماران سكته مغزی به زندگی عادی خود بازگردند، اما كمی هم باید فرهنگ سازی شود تا مردم درمان سكته های مغزی و قلبی را به تعویق نیندازند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب