به بهانه روز جهانی سكته مغزی مطرح شد

نیمی از سكته های مغزی قابل پیشگیری می باشند

نیمی از سكته های مغزی قابل پیشگیری می باشند

سرشیر: مدیرگروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه نیمی از سكته های مغزی قابل پیشگیری می باشند، اظهار داشت: كنترل دیابت، فشار خون و اصلاح شیوه زندگی تا میزان زیادی از بروز سكته مغزی در جامعه پیشگیری می كند.



دكتر كوروش قره گزلی به بهانه روز جهانی سكته مغزی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه خوشبختانه به دلیل برخی آگاه سازی ها و كنترل عوامل خطر، آمار بروز سكته مغزی نسبت به سال های گذشته كاهش یافته است، اظهار داشت: با این وجود آمار بروز سكته مغزی در شهرها و كشورهای مختلف بسته به فرهنگ و سطح بهداشت جامعه متغیر است. به عبارت دیگر سبك زندگی و رعایت اصول بهداشتی و سلامتی در بروز سكته مغزی نقش پررنگی دارد.

وی با اشاره به دیابت و فشارخون بعنوان خطرناك ترین فاكتورها در بروز سكته مغزی، اظهار نمود: باآنكه در بیشتر كشورها برنامه های گسترده ای برای كنترل دیابت و فشارخون اجرا شده، با این وجود آمار بروز سكته مغزی هنوز بالا و بین ۱ تا ۲ در هزار نفر تخمین زده می گردد.

وی با اشاره به نقش موثر سبك زندگی سالم در جلوگیری از بروز سكته مغزی و كاهش آمار آن در جامعه، عنوان كرد: آموزش عمومی و آگاه سازی جامعه در ترویج سبك زندگی سالم و در نتیجه كاهش احتمال بروز سكته در افراد جامعه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این راستا مهم ترین ابزار قابل استفاده برای افزایش سواد سلامت جامعه رسانه های عمومی و صدا و سیما است كه خوشبختانه در دسترس پزشكان و مسئولان حوزه سلامت قرار دارد.

مدیر گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اضافه كرد: بعنوان نمونه آگاه سازی عمومی جامعه در ارتباط با رعایت سبك زندگی سالم، رعایت برخی اصول اولیه سلامت مانند عدم مصرف دخانیات، جلوگیری از افزایش وزن، كنترل فشار خون، دیابت و ورزش مستمر تا میزان زیادی به كنترل سكته مغزی در جامعه كمك می كند؛ مساله ای كه به سهولت با اطلاع رسانی های عمومی با استفاده از رسانه ها قابل كنترل است.

راه های كنترل و پیشگیری از بروز سكته مغزی

وی با اشاره به اینكه عوامل موثر در بروز سكته مغزی به دو دسته قابل كنترل و غیرقابل كنترل تقسیم می شوند، عنوان كرد: عواملی همچون سن و ژن جزو عوامل غیرقابل كنترل هستند. بعنوان نمونه با افزایش سن احتمال بروز سكته بالاتر می رود و در ارتباط با ژن هم در بعضی خانواده ها بروز سكته مغزی شایع بوده كه باید با مراقبت بیشتر، بروز آنرا كنترل كرد.

قره گزلی با اشاره به بعضی از فاكتورهای خطرساز ولی قابل كنترل در بروز سكته قلبی، عنوان كرد: فشار خون، دیابت، وزن بالا، استعمال دخانیات و بی تحركی بعضی از عوامل خطرساز بوده كه با كمی برنامه ریزی قابل كنترل است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینكه در صورت درمان سریع و به موقع می توان از بروز خیلی از عوارض سكته قلبی جلوگیری كرد، اضافه كرد: در مورد بعضی از سكته های مغزی كه به دلیل انسداد شریانی سرخرگی و یا شاهرگی تولید می شود، در صورت تشخیص، درمان و تزریق به موقع دارو در زمان طلایی یعنی حداكثر ۳ تا ۴ ساعت بعد از بروز، می توان از عوارض سكته و معلولیت های ناشی از آن جلوگیری كرد. البته این مساله درباره سكته های وریدی یا خونریزی های شدید و در سنین بسیار بالا صدق نمی كند.

قره گزلی در خاتمه با اشاره به اینكه بروز سكته در مردان شایع تر است، اضافه كرد: با این وجود، امروزه با كنترل دیابت، فشار خون و اصلاح شیوه زندگی می توان تا میزان زیادی بروز سكته مغزی را كنترل كرده و آمار مرگ و میر ناشی از آنرا كاهش داد.




1397/08/08
15:17:45
5.0 / 5
4632
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر