محققان استرالیایی پی بردند؛
رژیم غذایی پرفیبر نقش حفاظتی در مقابل ویروس آنفلوانزا دارد
سرشیر: محققان در آزمایش بر روی موش ها دریافتند فیبر رژیمی با تولید سیستم ایمنی سالم باعث افزایش نرخ زنده ماندن در موش های مبتلا به آنفلوانزا می گردد.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، رژیم غذایی سرشار از فیبر سبب كاهش واكنش های ایمنی مضر در ریه ها می گردد در حالیكه با استفاده از فعال سازی سلول های T، ایمنی ضدویروسی را تقویت می كند. این فواید با استفاده از تغییر در تركیب باكتری های روده بوجود آمده و منجر به افزایش تولید اسیدهای چرب زنجیره كوتاه (SCFAs) با استفاده از تخمیر میكروبی فیبر رژیمی می گردد.
«بنجامین مارسلند»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه موناش ملبورن استرالیا، در این باره می گوید: «فواید سودمند فیبر رژیمی و SCFAs بر انواع بیماری های مزمن التهابی، همچون آسم و آلرژی ها، در سال های اخیر بسیار مورد توجه بوده اند.»
طبق گزارشات سلامت عمومی، عفونت آنفلوانزا A بسیار شایع بوده و یكی از شایع ترین بیماری های ویروسی در سراسر جهان به حساب می آید. هر ساله بالغ بر ۲۰ درصد افراد مبتلا به این عفونت می شوند.
در مطالعه جدید، مارسلند و تیم تحقیقش دریافتند موش های دریافت كننده رژیم غذایی حاوی فیبر به شدت قابل تخمیر اینولین یا SCFAs در مقابل عفونت آنفلوانزا ایمن بودند.
با توجه به مطالعات قبلی، یافته های فعلی نشان می دهند كه رژیم غذایی مدرن غربی كه حاوی میزان بالا قند و چربی و میزان پایین فیبر است می تواند اسیب پذیری در برابر بیماری های التهابی را افزایش و روند محافظت در مقابل عفونت ها را كم كند.
بر همین اساس، محققان تاكید می كنند تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان فیبر و نوع فیبری كه بیشترین تاثیر را بر انسان ها دارد لازم است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب