مجری برنامه جامع توسعه سلامت غذا؛
مردم نباید نگران بالان بودن آنتی بیوتیك مواد غذایی باشند
سرشیر: مجری برنامه جامع توسعه سلامت غذا، اظهار داشت: باید شرایطی فراهم گردد كه مردم اطمینان حاصل كنند آنتی بیوتیك موجود در مواد غذایی، استاندارد و كمتر از حد مجاز است و سلامت آنها را تهدید نمی نماید.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر یزدان پناه استاد گروه سم شناسی دانشكده داروسازی در حاشیه برپایی كارگاه بین المللی آموزش روش های شناسایی سریع آنتی بیوتیك در مواد غذایی با استفاده از روش های كشت میكروبی كه با حضور متخصصان انستیتو سلامت غذای دانشگاه واخنینگن هلند، در دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به تاریخچه اجرای فاز اول برنامه ملی توسعه سلامت غذا، اظهارداشت: این برنامه ملی با عنوان توسعه و انتقال فناوری روش های غربالگری و پیشرفته آنالیز انواع آلاینده های مواد غذایی با اولویت شناسایی تقلبات در مواد غذایی و استقرار آنها در آزمایشگاه های كنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو، در سال ۹۳ به تصویب رسید. تصویب این برنامه از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو، مركز همكاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی بعنوان R&D سازمان غذا و دارو صورت گرفت. وی با اشاره به اجرای موفق این برنامه ملی در سال های ۹۳ تا ۹۶، اضافه كرد: بعد از اولویت بندی آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی برای نخستین بار در كشور مبحث تجهیز آزمایشگاه های كشور برای شناسایی سریع و پیشرفته آلاینده ها، جذب نیروی انسانی متخصص، آموزش نیروی انسانی متخصص در داخل و خارج از كشور، راه اندازی و استقرار این روش ها در مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه و آزمایشگاه های مرجع كنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو در دستور كار قرار گرفت. استاد گروه سم شناسی دانشكده داروسازی در مورد این دوره آموزشی اظهار داشت: یكی از بخش های این دوره آموزشی ۵ روزه، آموزش روش های شناسایی انواع آنتی بیوتیك ها در مواد غذایی با تست غربالگری میكروبی است كه توسط محققان انستیتو سلامت غذای RIKILT دانشگاه واخنینگن هلند با همكاری مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی و آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو در حال برگزاری است. وی تصریح كرد: برای كنترل میزان آنتی بیوتیك در مواد غذایی از دو روش پیشرفته و سریع استفاده می شود؛ كه در این دوره آموزش روش سریع با حضور متخصصان ایرلندی با استفاده از تست رن داكس برگزار گردید. در كارگاه دوم هم متخصصان هلندی، مجارستانی و ایرلندی آموزش روش های پیشرفته كنترل مواد غذایی را ارائه دادند. در واقع این دوره علمی پرارزش و انتقال دانش و تكنولوژی با مشاركت متخصصان مجارستان و هلند و كیت تجاری هم توسط متخصصان ایرلندی برگزار گردید. یزدان پناه در ادامه اظهار داشت: با عنایت به اهمیت آنتی بیوتیك در مواد غذایی نظیر گوشت، شیر، عسل و...، همینطور به علت احتمال مقاومت میكروبی در آنها باید كنترل میزان آنتی بیوتیك مواد غذایی به شكل دقیق انجام پذیرد. از جانب دیگر با اضافه شدن لیست آنتی بیوتیك ها در مواد غذایی باید توانمندی و دانش كنترل انواع آنتی بیوتیك ها شناسایی شود تا مواد غذایی سریعا و با روشی ارزان و قابل اعتماد در اختیار مردم قرار بگیرد. در نهایت باید شرایطی فراهم گردد كه مردم اطمینان حاصل كنند آنتی بیوتیك موجود در مواد غذایی استاندارد و كمتر از حد مجاز است و تهدیدی برای سلامتی آنان محسوب نمی گردد. مجری برنامه جامع توسعه سلامت غذا، ضمن تشریح برنامه های آتی این مركز اظهار داشت: بعد از استقرار روشهای مذكور در آزمایشگاه های مرجع غذا و دارو و مركز تحقیقات آموزش كشوری، گام بعدی این مركز انجام این روش ها در آزمایشگاه های كنترل كیفی مواد در سطح دانشگاه ها و آزمایشگاه های خصوصی خواهد بود. همینطور طرح بررسی آفت كش ها، روش های شناسایی آنتی بیوتیك در لبنیات و آموزش به متولیان و كارشناسان سازمان دامپزشكی به علت اهمیت لبنیات در سبد غذایی مردم از دیگر برنامه های این مركز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب