کدام موادغذایی در کاهش روند پیری موثرند؟

کدام موادغذایی در کاهش روند پیری موثرند؟

سرشیر: برخی غذاها به کاهش اثرات پیری در هر قسمت از بدن شما، از پوست گرفته تا مغز، قلب و مفاصل کمک می کنند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، تلاش برای مبارزه با پیری قدمت بسیاری دارد و انسان ها برای کاهش آثار پیری همواره کوشیده اند. برخی کوشیده اند که به بررسی غذاهای ضدپیری بپردازند و این غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در مجموع فرمول خاصی برای این امر وجود ندارد اما ترکیب بعضی از غذاه در رژیم غذایی بهترین راه جهت کمک به این هدف است.
متخصصان اعتقاد دارند که برترین غذاهای ضد پیری غذاهای دارای آنتی اکسیدان بالا و غذاهای ضد التهابی هستند که بعضی از آنها عبارتند از:
بلوبری
تحقیقات نشان داده که بلوبری پیری را به تاخیر می اندازد و سبب افزایش طول عمر می شود. بیشتر تحقیقات در مورد فواید سلامتی بلوبری بر روی فواید شناختی آن، حفاظت از مناطق در رابطه با حافظه در مغز در مقابل صدمه اکسیداتیو و کاهش صدمه ناشی از افزایش سن به سلول های مغز تمرکز دارد. بلوبری سرشار از «آنتوسیانین» است، ترکیباتی که به علت اثرات ضد پیری و محدود کردن صدمه سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و پیشگیری از طیف وسیعی از بیماری ها شناخته می شوند. هم خانواده های بلوبری مانند تمشک و شاه توت هم غذاهای ضد پیری هستند.
شکلات تلخ
مقادیر متوسط ​​شکلات تلخ بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند مزایای ضد پیری را بهمراه داشته باشد. به علت این که شکلات تلخ کالری بالایی دارد، خوردن یک تکه کوچک با بالاترین درصد کاکائو (۷۰ تا ۹۰ درصد) جهت کمک به کاهش اثرات پیری کافی است.
آجیل
آجیل بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند با کمک به جلوگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی و زوال شناختی، طول عمر را افزایش دهد. آجیل حاوی چربی های غیراشباع با یک یا چند باند دوگانه است و هر دو ترکیب با کاهش بیماری قلبی و خطر دیابت نوع ۲ مرتبط هستند. از آنجاییکه وضعیت سلامت عروقی بر توانمندی شناختی موثر است، آجیل امکان دارد پتانسیل کاهش زوال شناختی را در افراد مسن داشته باشد. بعضی از بهترین آجیل ها با اثرات ضد پیری شاه بلوط، گردو، بادام، گردوی گرمسیری هستند.
انجیر
انجیر سرشار از فلاونوئیدها و پلی فنول ها است که خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و به جلوگیری از بیماری های مختلف در رابطه با استرس اکسیداتیو مانند مشکلات کبدی و عصبی کمک می نماید.
پروتئین کلاژن
کلاژن، مهم ترین و فراوان ترین پروتئین بدن است که آنرا برای مدت طولانی سالم و جوان نگه می دارد و بخصوص برای پوست مفید می باشد. در یک مطالعه دیده شد شرکت کنندگانی که روزانه پپتیدهای کلاژن را به مدت هشت هفته مصرف کرده اند در مقایسه با گروه مصرف کننده دارونما، بهبود قابل توجهی در قابلیت ارتجاعی پوست دارند. همینطور نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف روزانه پپتیدهای کلاژن با وزن مولکولی کم به مدت ۱۲ هفته منجر به افزایش هیدراتاسیون پوست، انعطاف پذیری و کاهش چین و چروک در شرکت کنندگان در این پژوهش شده است.
در مطالعه دیگری نشان داده شد در شرکت کنندگانی که روزانه به مدت هشت هفته از کلاژن هیدرولیز شده حاوی مواد فعال زیستی مصرف می کردند، رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست صورت افزایش پیدا کرده و علایم پیری صورت کاسته شده است.
علاوه بر این، کلاژن دریایی با محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، در محصولات زیبایی به منظور ترمیم یا پیشگیری از صدمه های ناشی از عوامل محیطی یا روند پیری استفاده شده است.
ماهی قزل آلا
بنابر اعلام دفتر بهود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ماهی قزل آلا دارای مقادیر زیادی آستاگزانتین است، یک آنتی اکسیدان فوق العاده و کاروتنوئید که به علت مزایای منحصر به فرد ضد پیری آن شناخته شده است. آستاگزانتین توسط جلبک ها، باکتری ها و قارچ ها تولید می شود و در طول زنجیره غذایی بیشتر متمرکز می شود، چونکه این تولیدکنندگان اولیه برای غذای سایر جانداران مصرف می شوند. تعداد زیادی از تحقیقات نشان داده اند که آستاگزانتین با حفظ عملکرد شناختی به سلامت مغز کمک می نماید. خواص محافظت کننده عصبی آستاگزانتین امکان دارد به علت توانایی آن در کاستن استرس اکسیداتیو و التهاب باشد. علاوه بر این، ماهی قزل آلا و سایر ماهی های چرب - مانند ماهی تن، ماهی خال مخالی و غیره منابع برتر امگا ۳ هستند و امگا ۳ از بهترین چربی ها برای افزایش طول عمر هستند.
عصاره استخوان
عصاره استخوان حاوی بیشتر از ۱۹ اسید آمینه ضروری و غیرضروری (که واحدهای سازنده پروتئین ها هستند)، کلاژن/ژلاتین (که به تشکیل بافت همبند کمک می کند) و مواد مغذی که از عملکردهای گوارشی، سلامت مغز و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کنند، می باشد که به سادگی جذب می شود. همینطور حاوی کندرویتین سولفات و گلوکزآمین است، ترکیباتی که به کاهش التهاب، درد مفاصل و آرتریت کمک می کنند.
آووکادو
آووکادو، یک غذای فوق العاده حاوی فیتوکمیکال ها و مواد مغذی ضروریست که به پیشگیری از اثرات منفی پیری کمک می نماید. آووکادو مملو از اسیدهای چرب تک غیراشباع و آنتی اکسیدان ها است که ترکیبات کلیدی در حفظ سلامت و جوانی عروق هستند.
زردچوبه
زردچوبه خاصیت ضد پیری و روشن کنندگی پوست دارد و قرن هاست که از آن در تولید محصولات آرایشی استفاده می شود. بر مبنای تحقیقات گسترده کورکومین موجود در زردچوبه امکان دارد در مقابل پیری مفاصل، مغز و سایر بیماری های تحلیلی عصبی موثر باشد.
روغن زیتون فرابکر
روغن زیتون سرشار از چربی های تک غیراشباع سالم، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها است و به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو که از عوامل کلیدی پیری هستند، کمک می نماید. در واقع، تأثیر روغن زیتون فرا بکر برای کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و حفاظت از خاصیت ارتجاعی پوست نشان داده شده است.
تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون فرا بکر با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و به تاخیر در پیری پوست کمک می نماید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از روغن زیتون است، عملکرد شناختی را بهبود بخشیده و مشکلات قلبی عروقی را می کاهد. تحقیقات بیشتر حتی نشان داده است که مصرف روغن زیتون می تواند برای طول عمر مفید باشد.
چای سبز
چای سبز سرشار از کاتچین ها و پلی فنول ها و دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند صدمه های ناشی از اشعه ماوراء بنفش را کم کند و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشد. همینطور مطالعات نشان داده که پلی فنول های آن به کاهش سرعت تجزیه کلاژن کمک می نماید. مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز با بهبود عملکرد مغز و کاهش زوال شناختی در رابطه با افزایش سن مرتبط می باشد.
دانه کتان
بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر و لیگنان است و نشان داده شده است که از هیدراتاسیون و کشسانی پوست، همراه با سلامت قلب حمایت می کند. مطالعات نشان داده اند که امکان دارد حساسیت و زبری پوست را کم کند و سلامت کلی پوست را افزایش دهد.
انار
انار سرشار از آنتی اکسیدان ها همچون اسید الاژیک و پونیکالاژین است که به مبارزه با التهاب و صدمه اشعه ماوراء بنفش برای حفاظت از سلامت پوست کمک می نماید. تحقیقات نقش انار را در تحریک تولید کلاژن و ترمیم پوست برجسته کرده است. یک مطالعه در Nature Medicine نشان داد که ترکیبات موجود در انار می تواند میتوفاژی را تحریک کند، فرآیندی که سبب ترمیم سلولی و طول عمر می شود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان قوی که از پوست در مقابل صدمه های ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند و از سلامت قلب حمایت می کند. مطالعات نشان داده است که مصرف گوجه فرنگی بافت پوست را بهبود می بخشد و خطر آفتاب سوختگی را می کاهد. یک مطالعه انتشار یافته در مجله بریتانیایی پوست نشان داد که لیکوپن شدت آفتاب سوختگی را می کاهد و سلامت پوست را در شرکت کنندگان بهبود می بخشد.
عسل
عسل که به علت خواص ضد میکروبی و قدرت آبرسانی خود به پوست شناخته شده است همینطور به تسکین پوست و بهبود زخم کمک می نماید. عسل حاوی آنتی اکسیدان ها و خواص ضد باکتریایی است که به التیام پوست کمک می نماید. همینطور درمان های مبتنی بر عسل به افزایش کشسانی و آبرسانی پوست در افراد مسن کمک می نماید. به دلیل خاصیت مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن، عسل یکی از بهترین مواد غذایی ضد پیری است.
ماست
ماست سرشار از پروبیوتیک ها است و از سلامت روده حفاظت می کند که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و شفافیت پوست ضروری می باشد. مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها می توانند عملکرد سد حفاظتی پوستی را بهبود بخشیده و التهاب را کاهش دهند.
تحقیقات انتشار یافته در مجله بین المللی درماتولوژی زنان نشان داد که پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر تنظیم ایمنی، آکنه و پیری پوست در اثر نور دارند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده اند که مصرف ماست سلامت پوست را بهبود می بخشد و به پیشگیری از علایم پیری کمک می نماید.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از سولفورافان و ویتامین های C و K بوده و تولید کلاژن را زیاد می کند و از صدمه اکسیداتیو محافظت می کند. سولفورافان همینطور یک آنتی اکسیدان است که از صدمه DNA محافظت می کند و سبب سم زدایی می شود. تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی امکان دارد علایم پیری ناشی از عوامل محیطی را کم کند و به کاهش نشانگرهای استرس اکسیداتیو در انسان کمک می نماید.
سیر
سیر حاوی ترکیبات گوگردی است که از تولید کلاژن حمایت کرده و التهاب را می کاهد. مصرف سیر از زوال شناختی در رابطه با افزایش سن و بیماری قلبی محافظت می کند. سیر که به علت فواید قلبی عروقی اش شناخته شده است، حاوی آلیسین است که امکان دارد با التهاب و استرس اکسیداتیو روبرو شود.
کدو تنبل
یکی دیگر از غذاهای غنی از بتاکاروتن، کدو تنبل است که سبب ترمیم و آبرسانی پوست می شود. آنتی اکسیدان های آن با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و التهاب را می کاهد. کدو تنبل همینطور سرشار از ویتامین های A و C است که سبب تولید کلاژن می شود و از صدمه رادیکال های آزاد محافظت می کند.
هویج
هویج سرشار از بتاکاروتن، ویتامین A و آنتی اکسیدان است و به ترمیم صدمه های پوستی کمک کرده و از علایم پیری محافظت می کند. مطالعات نشان داده اند که مواد موجود در هویج می توانند رنگ و بافت پوست را بهبود بخشند. هویج همینطور به علت اثرات محافظتی از بینایی که می تواند به یک مشکل برای بزرگسالان مسن تبدیل گردد شناخته شده است.
سبزی های برگ دار
کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات برگ دار حاوی لوتئین، زآگزانتین و ویتامین های C و E هستند که از پوست در مقابل صدمه اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشند. تحقیقات همینطور نشان داده است که این مواد غذایی از سلامت مغز و چشم حمایت می کنند، چونکه لوتئین و زآگزانتین در مقابل دژنراسیون ماکولای وابسته به سن اثر حفاظتی دارد.




منبع:

1403/11/18
10:57:54
5.0 / 5
239
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , تخصص , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر