گیاهی که جایگزین قرص های ویتامین است
به گزارش سرشیر، یونجه علاوه بر این که دارای پروتئین، آهن و فسفر است، همینطور وجود ویتامین E، ویتامین C و ویتامین A در یونجه، جایگاه خوبی در طب ایرانی به دست آورده است.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، شاید بارها اسمش را شنیده باشید، اما از خواص اعجاب انگیزش خبر نداشته باشید. یونجه تازه طبعی گرم و تر و خشک شده آن طبعی گرم و خشک دارد. یونجه سرشار از پروتئین بوده و دو برابر اسفناج آهن دارد بنابراین در اروپا و آمریکا از یونجه به جای اسفناج استفاده می نمایند. یونجه منبع غنی از انواع ویتامین ها یونجه دارای پروتئین، آهن و فسفر است، همینطور وجود ویتامین E هم سبب خواص بیشتر آن شده است.، چونکه ویتامین E که آنرا ویتامین ضد عقیم بودن می نامند، یکی از عناصر مخصوص برای تولید مثل است. یونجه به دلیل وجود مقدار خیلی زیاد ویتامین C، اختلالات بدنی ناشی از کمبود این ویتامین را به سرعت رفع می کند. ناگفته نماند که متخصصان امر با آزمایش های دقیق معلوم کرده اند که در میان مواد غذایی مختلف، جعفری بیش از تمام دارای ویتامین C است و حتی لیموترش که شهرت دارد و از حیث ویتامین C فوق العاده غنی است، در فهرست مربوطه خیلی پایین تر از جعفری قرار گرفته است، آن گاه همان متخصصان در تجزیه یونجه ثابت کرده اند که مقدار ویتامین C آن دو برابر جعفری و چهار برابر لیموترش است. یونجه به دلیل وجود مواد مغذی از قبیل پروتئین های مختلف و ویتامین های متعدد مخصوصاً ویتامین A، آهن، فسفر و مقدار نسبتاً زیاد کلسیم در تغذیه کودکان و رشد و نمو و استقامت استخوان بندی آنها و درمان راشیتیسم حائز کمال اهمیت است.
عوارض مصرف بیش از اندازه یونجه یونجه باید به شکل معتدل و در مواردی با مشورت پزشک استفاده گردد. مصرف زیاد یونجه باعث نفخ می شود، مانند هر گیاه می تواند یک واکنش آلرژیک به وجود آورد. ازاین رو اشخاصی که مستعد ابتلاء به آلرژی هستند، باید هنگام استفاده از یونجه و محصولات یونجه در هر شکل احتیاط کنند و همینطور منع استفاده از یونجه برای اشخاصی است که به بیماری های خود ایمنی، مشکلات کیسه صفرا و پانکراتیت مبتلا هستند. شیوه های مختلف یونجه روغن دانه یونجه اگر با پارچه روی عضوی که لرزش دارد ضماد شود و چند ساعتی، هر روز بماند، در کاهش لرزش عضو (رعشه) مؤثر است. برای تهیه شربت یونجه ۳۰۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب می جوشانند تا نصف شود. سپس آنرا با فشار صاف نموده و با ۹۰۰ گرم قند یا شکر شیرین کرده و روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم از این شربت مصرف می کنند. یونجه سرشار از مواد مغذی بی نظیر است بنابراین اگر مدتی مرتباً مصرف شود در تقویت مزاج فوق العاده مؤثر است. این گیاه اشخاص نحیف و لاغر را فربه و چاق می کند. ترشح شیر و مقدار آنرا در خانمهایی که بچه شیر می دهند زیاد می کند و این البته به دلیل وجود مواد مقوی، مغذی، پروتئین ها، ویتامین ها و مخصوصاً کلسیم موجود در آن است، برای محکم شد، استخوان بندی کودکان شیرخوار بسیار مناسب می باشد، برای بزرگسالان انرژی زا است، دم نوش آن برای اسهال و نرم کردن سینه و تسکین سرفه مفید می باشد، کمک به پاکسازی روده و تصفیه خون بسیار مؤثر عمل می کند. عرق یونجه یونجه، گیاهی از خانواده حبوبات است که خواص دارویی بسیاری دارد. در گذشته، یونجه تنها در آسیای جنوبی و مرکزی رشد می کرد، اما حالا در سراسر دنیا کشت می شود. برای تهیه عرق یونجه، گیاه یونجه را می جوشانند و بخار بوجود آمده را خنک می کنند تا عرق به دست آید. این عرق در طب سنتی دارای طبع گرم و تر است و به علت فواید متعدد، به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. عرق یونجه دارای خواص بی شماری است که همچون مهم ترین آنها میتوان به کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون و ضد دیابت بودن، تسکین علایم یائسگی، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، کمک به پاکسازی کبد و افزایش وزن و چاقی اشاره نمود. این خواص به علت محتوای بالای ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های موجود در یونجه به وجود می آید.
کاهش علایم یائسگی با عرق یونجه: راهکاری طبیعی و مؤثر عرق یونجه به علت دارا بودن ترکیبات فیتواستروژن، می تواند به کاهش علایم یائسگی کمک نماید. فیتواستروژن ها ترکیباتی شبیه به هورمون استروژن هستند و می توانند اثرات مشابهی در بدن ایجاد کنند. مصرف عرق یونجه می تواند به کاهش علائمی مانند گرگرفتگی کمک نماید، اما باید با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شود. افزایش سلامت رحم با عرق یونجه عرق یونجه به علت داشتن آهن و مواد معدنی، می تواند به بهبود خون رسانی به رحم کمک نماید. همچنین، این عرق می تواند هورمون ها را تنظیم کرده و قاعدگی را منظم کند. مصرف عرق یونجه به زنان در هر سنی سفارش می شود تا سلامت رحم و قدرت باروری خویش را بهبود بخشند. آیا عرق یونجه می تواند به لاغری کمک کند؟ برای لاغری و کاهش وزن، بیشتر جوانه یونجه سفارش می شود، چونکه حاوی فیبر و پروتئین بالاست و می تواند احساس سیری را افزایش دهد. در حالیکه عرق یونجه برای لاغری سفارش نمی گردد، مصرف جوانه آن می تواند به کاهش وزن کمک نماید. تحقیقات بیشتری برای اثبات خواص عرق یونجه در این حوزه نیاز است. عرق یونجه با خواص مختلف همچون کاهش کلسترول، کنترل قند خون، تسکین علایم یائسگی و خواص آنتی اکسیدانی یک ماده طبیعی مفید می باشد. این عرق به علت محتوای بالای ویتامین ها و مواد معدنی، در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد؛ با مصرف منظم و صحیح عرق یونجه، می توانید از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب