عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا هشدار داد

افزایش موارد بستری آنفلوآنزا، گردش گونه های جدید بیماری، پرخطرها واكسن بزنند

افزایش موارد بستری آنفلوآنزا، گردش گونه های جدید بیماری، پرخطرها واكسن بزنند

سرشیر: عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا از افزایش موارد بستری به علت آنفلوآنزا اطلاع داد و سفارش های مهمی را به مردم ارائه نمود.



دكتر مسعود مردانی در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت شیوع آنفلوآنزا در كشور، اظهار داشت: هم اكنون وضعیت بروز و شیوع آنفلوآنزا در كشور وضعیت خوبی نیست؛ به طوریكه بروز موارد جدید آنفلوآنزا در سطح كشور بویژه در استان های اصفهان، كرمان، تهران و خراسان در سطح وسیعی دیده می گردد. از طرفی سینه پهلو پس از آنفلوآنزا هم منجر به بستری های مكرر بیماران در بخش های داخلی، عفونی و حتی ICU شده است.

وی اضافه كرد: برای نخستین بار هم بعضی از گونه های جدید ویروس آنفلوآنزا را كه تاكنون در ایران وجود نداشت، شاهد بودیم. بعنوان مثال یك گونه از آنفلوآنزای نوع B است كه گونه ای به نام "ویكتوریا" است كه قبلا در واكسن آنفلوآنزا بود و فرد آن را تزریق می كرد، اما هم اكنون علاوه بر گونه ویكتوریا یك گونه جدید به نام "یاماگاتا" شیوع پیدا كرده كه متاسفانه در واكسن هم وجود ندارد و بنابراین حتی ممكن است افرادی كه واكسن آنفلوآنزا را تزریق كرده اند، هم به این گونه از آنفلوآنزای نوع B مبتلا شوند. این ویروس در واكسن منظور نشده بود، اما در گردش است. البته ممكن است در سال های آینده، واكسن چهار ظرفیتی وارد شود كه این گونه آنفلوآنزا را هم در خودش دارد.

افراد پرخطر سریع تر واكسن بزنند

مردانی با اشاره به اینكه البته مردم باید بدانند كه این مورد از ارزش واكسن چیزی كم نمی كند، ادامه داد: حتی سفارش اكید می كنم كه افراد در معرض خطر كه از ابتدای سال تابحال هنوز واكسن آنفلوآنزا را تزریق نكرده اند، هم اكنون در نخستین فرصت این واكسن را تزریق كنند. این افراد شامل افراد بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماری های مزمن قلبی-تنفسی، دیابت و نارسایی قلبی، نارسایی كلیه، كسانی كه عمل جراحی قلب كرده اند، افرادی كه همودیالیز می شوند، افراد مبتلا به HIV مثبت، مبتلایان به بیماری های صعب العلاج، افرادی كه تحت درمان های كورتون، رادیوتراپی یا شیمی درمانی هستند، كلیه كادر و گروه پزشكی و كلیه افرادی در معرض خطر باید این واكسن را تزریق كنند.

عضو كمیته كشوری آنفلوآنزا تصریح كرد: مردم باید نسبت به رعایت مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی حساس باشند. بهترین كار این است كه اگر كسی فرزندش به آنفلوآنزا مبتلا شد، او را چند روزی به مدرسه نفرستد یا اگر كسی آنفلوآنزا دارد از رفتن به محل كار خودداری كند و دو تا سه روز در خانه استراحت كند. همینطور افراد مبتلا، در خانه یك حالت خودقرنطینگی برای خودشان تولید كنند. یعنی اگر یكی از اعضای خانواده مبتلا شده است، در یك اتاق بخوابد و سایر اعضای خانواده در اتاق دیگر. در غیر این صورت همه افراد خانواده به آنفلوآنزا مبتلا می گردد.

مردانی با اشاره به اینكه آنفلوآنزا ممكن است از زمان آغاز نخستین علائم تا پنج تا هفت روز آلوده كننده باشد، اظهار داشت: از طرفی عدم شست وشوی مكرر دست، زنجیره انتقال عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی از فرد مبتلا به بقیه افراد را بوجود می آورد. ازاین رو اگر می خواهیم به آنفلوآنزا مبتلا نشویم با افراد دست ندهیم، روبوسی نكنیم و دست ها را مكررا بشوییم.

وی با اشاره به اینكه به نظر می رسد امسال شیوع بیماری آنفلوآنزا در كشور در حد انتظار است، اما موارد منجر به بستری افزایش یافته است، اظهار داشت: تابحال هیچ موردی از آنفلوآنزای پرندگان ثابت شده در كمیته كشوری آنفلوآنزا مطرح نشده است.




1396/11/06
18:00:07
5.0 / 5
5100
تگهای خبر: درمان , كلیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر