سرپرست جمعیت هلال احمر در جمع خبرنگاران عنوان كرد

برآورد كمك معیشتی هلال احمر به 2 میلیون نفربه خاطر كرونا

برآورد كمك معیشتی هلال احمر به 2 میلیون نفربه خاطر كرونا

به گزارش سرشیر سرپرست جمعیت هلال احمر ایران ضمن تشریح برخی اقدامات این سازمان به برآورد كمك معیشتی هلال احمر به 2 میلیون نفربه خاطر كرونا، اشاره نمود و اظهار داشت: از روز شنبه 500 هزار نفر از بیماران مبتلا به سرطان، بیماران خاص و بیماران نادر تحت پوشش هلال احمر قرار خواهند گرفت تا در شرایط بحران كرونا به كمك آنها برویم.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، كریم همتی در ارتباط ویدئو كنفرانسی با خبرنگاران با اشاره به اقدامات سازمان هلال احمر در كمك به مدیریت بحران های ناشی از كرونا، اضافه كرد: در ایام گذشته بیشتر بخش های كشور درگیر بیماری كرونا ویروس بودند و سازمان ما هم از این قائده جدا نیست. هلال احمر در كنار دانشگاه های علوم پزشكی اقدامات خوبی انجام داده اند.
وی با اشاره به این كه یكی از عواقب شیوع كووید۱۹، مشكلات معیشتی است، اشاره كرد: بخش زیادی از افراد لطمه پذیر در این بحران گرفتار مشكل شده اند بنابراین گروه های مختلفی به دنبال كمك به هموطنان بودند كه سازمان هلال احمر را منتخب دانستند. با عنایت به مسیرهای قانون موجود كمك های مردم بوسیله سازمان هلال احمر جمع آوری می شود و به صورت شفاف در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
همتی با اشاره به اینكه حتی قوی ترین دولت ها نیز برای كنترل این بیماری با سختی هایی روبرو هستند، تصریح كرد: البته دولت ما زحمات فراوانی كشیده است اما جمعیت هلال احمر نیز در كنار دولت با همیاری مردم به كمك برخی اقشار خواهد پرداخت.
وی ادامه داد: در این راستا برای پشتیبانی از بیماران سرطانی، نادر و خاص مقرر است از روز شنبه ۵۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و با مراجعه به درب منازل افراد در كم كردن مشكلاتشان نقش آفرینی نماییم.
سرپرست هلال احمر جمهوری اسلامی ایران افزود: كمبود ونتیلاتور (كمك تنفسی) در بیمارستان ها كه در ایام گذشته عنوان شد با كمك خیرین در حال برطرف شدن است و تا كنون ۵۲ دستگاه خریداری شده و با صلاح دید وزارت بهداشت در مناطق مورد نظر توزیع خواهد شد.
وی با تشكر ازفعالیتهای سازمان صدا و سیما در جذب كمك های مردمی، اضافه كرد: دو برنامه پرمخاطب عصر جدید و دو نیمه ماه، برنامه هایی بودند كه در جمع آوری كمك های مردمی به ما كمك كردند.
همتی اظهار داشت: حدود ۲ میلیون داوطلب با ما در هلال احمر همكاری می كنند كه با كمك این عزیزان توانستیم كمك های زیادی در زمینه كنترل بیماری كرونا داشته باشیم.
همتی در ادامه سخنان خود با اشاره به سایر اقدامات جمعیت هلال احمر، بیان كرد: كار غربالگری و تب سنجی هموطنانمان در خروجی ۱۳ استان كشور صورت گرفت. از طرف دیگر بسته های آموزشی نیز در اختیار مردم قرار گرفت كه تابحال ۵۴ میلیون نفر از این آموزش ها بهره برده اند. در بحث خودارزیابی مردم در سامانه corona.ir نیز حدود ۱۰ میلیون نفر از این سایت بازدید كرده اند.
وی ادامه داد: حدود ۲۱ میلیون نفر در ۷.۵ میلیون خودرو كه قصد خروج از شهرها را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند؛ در عین حال از دیگر اقدامات هلال احمر تولید ماسك، گان و مواد ضدعفونی كننده بوده است كه بخش عمده آنرا در اختیار ستاد مقابله با كرونا قرار دادیم. همین طور طی روزهای آینده یك دستگاه تمام اتوماتیك به كار گرفته می شود كه روزی ۷۰ هزار ماسك تولید خواهدنمود.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاكید بر اینكه كرونا همچنان تمام نشده است و ادامه دارد، اشاره كرد: بدین جهت نباید فراموش نماییم برخی هموطنان به ویژه كسانی كه مشاغلشان وابسته به روزهای پایانی سال بود ممكنست با مشكلات معیشتی روبرو شوند. بنابراین افرادی كه تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی نیستند در نظر گرفته خواهند شد و بسته هایی معیشتی یا نقدی به این افراد اختصاص می یابد و برآوردهای ما نشان داده است حدود ۲ میلیون نفر از لطمه دیدگان از كرونا تحت پوشش این نوع كمك ها قرار خواهند گرفت.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره نحوه انتخاب افراد برای ارائه بسته های كمك معیشتی، اشاره كرد: در صورتیكه افراد تحت پوشش سازمان های كمك كننده نبوده و كارمند هم نباشند تحت پوشش ما خواهند آمد اما باید توجه كنید با وجود آنكه حتی برخی مشاغل آزاد نیز طی روزهای گذشته درآمدزایی مناسبی نداشتند؛ اما گروه هدف ما كسانی هستند كه حتی در تهیه نیازهای روزانه معیشتی گرفتار مشكل باشند. بطور مثال بنده خودم نیز پزشك هستم اما حدود ۴۵ روز است كه به مطب نرفته ام و اساسا جزو این ۲ میلیون نفر محسوب نمی شوم. بدین سبب در امتداد انتخاب درست این افراد استانداری ها و دولت در شناسایی آنها به ما كمك خواهند كرد؛ البته فراموش نكنید هرچه میزان كمك مردمی افزایش یابد، ما نیز به افراد بیشتری كمك خواهیم كرد.
وی با اشاره مجدد به كمبود ۲۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور (كمك تنفسی) در كشور، اشاره كرد: خیرین كمك كردند و برای خرید ۱۰۰ دستگاه به ارزش ۱۶ میلیارد تومان اعلام آمادگی كردند كه مقرر است طی روزهای آتی در مناطق مورد نظر تجهیز شوند. البته در صورتیكه هرخیری نیت كند دستگاه خریداری شده را به نقطه خاصی از كشور بفرستد، ما در خدمت خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباب نحوه تولید ماسك در این سازمان، اظهار داشت: ماسك های پارچه ای بعد از تولید اتوكلاو شده و بعد از ستاندن تأییدیه توزیع خواهد شد. ماسك هایی كه حالا مقرر است تولید نماییم نیز ماسك های سه لایه غیر پارچه ای است و از روز دوشنبه در اختیار ستاد قرار خواهد گرفت.
همتی در پاسخ به سوالی درباب نحوه ستاندن كمك از مردم، اظهار نمود: شماره حسابی كه برای این كار اختصاص می یابد كاملا هدفمند است و به صورت شفاف تنها به این بخش اختصاص خواهد یافت.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباب نحوه كمك هلال احمر به ضدعفونی كردن زندان ها، اظهار داشت: هر مقدار درخواستی كه از طرف مكان هایی مانند زندان ها و كهریزك از ما برای كمك گردد پاسخ داده خواهد شد و در هر نقطه از كشور كه نیاز به حضور هلال احمر باشد ما حضور خواهیم داشت؛ تا امروز بالغ بر ۴۰۰ هزار فهرست مواد ضد عفونی كننده در اختیار متقاضیان این چنینی قرار گرفته است.
سرپرست هلال احمر كشور درباره واردات داروی مورد نیاز بیماران كرونایی نیز اظهار نمود: در زمینه واردات داروی اقلامی كه كمبود داشتیم مانند تامی فلو و كلترا را وارد كردیم و این مساله سبب مطرح شدن موضوعاتی مانند این شد كه برخی گفتند كه چرا این دارو را كه دیگر در پروتكل درمان كرونا نیست وارد كردید، اما باید توجه داشت این دارو مصرف سالیانه دارد و از قبل هم داروی مورد استفاده ای بوده است. روز گذشته در جلسه ای كه بحث دارو و تجهیزات پزشكی بود حضور داشتیم و پذیرفتیم همه اقلامی كه در ایام پیش رو نیاز است را وارد نماییم البته خوشبختانه در زمینه اقلام مورد نیاز درمان، كمبود جدی در كشور وجود ندارد.
همتی در پاسخ به این سؤال كه آیا هلال احمر داروخانه خاصی را برای بیماران كرونایی در نظر گرفته است یا خیر؟ اظهار داشت: در كل كشور و به خصوص دو داروخانه در تهران به صورت مرجع اقلام را در اختیار مردم قرار می دهیم. همین طور در كل كشور خصوصاً در ۳۷ داروخانه درباب اقلام مورد نیاز كرونایی خدمات ارائه می شود و كمبودی در این حوزه نداریم.
سرپرست جمعیت هلال احمر كشور افزود: هلال احمر و صلیب سرخ جهانی در بحرانی مثل كرونا كه در كل دنیا پیش آمده است به تكالیف و وظایف خودشان عمل كردند. عموما هلال احمر و صلیب سرخ روی مشكلات پس از كرونا تمركز كردند. همین طور در حین كرونا همه خدماتی كه ما انجام دادیم در سایر كشورها نیز انجام می شود.
وی ادامه داد: همه خدمات انسان دوستانه و كارهای اجتماعی در این مورد با حداكثر توان توسط هلال احمر و صلیب سرخ ها انجام می شود، بخشی هم كه مدیریت خود بحران بود كه در بحث مدیریت كروناست، همان فعالیتهایی كه ما داشتیم در كشورهای دیگر هم به اشكال دیگر نمود داشت و انجام شد. نكته بعدی اعتماد مردم به هلال احمر و صلیب سرخ است كه كمك هایی كه می كنند، بتوانیم به دست نیازمندان برسانیم و ما در این حوزه هم كمك ها را جمع می نماییم تا به دست مردم برسانیم.
سرپرست جمعیت هلال احمر درباره تحریم های آمریكا و مشكل دریافت كمك های مالی سایر كشورها، اظهار نمود: حساب های بانكهای عامل ایرانی تحریم بودند و قسمتی از كمك ها در حساب های ارزی را در كشور مقصد به اقلام تبدیل كردیم، مثل كمك یك میلیون دلاری ژاپن به اقلام تبدیل و به ایران ارسال شد و باید توجه داشت كه آمریكا كشوری ظالم است و اجازه كمك به هلال احمر ایران را ندادند، صلیب سرخ كمك كرد تا قسمتی از كمك ها را دریافت نماییم.
او درباره كمك های اهدایی كشورها اظهار داشت: از ۲۴ كشور كمك هایی داشتیم و بیشترین كمك ها از چین به ایران بوده است و موارد قابل توجه بود كه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.
همتی خاطرنشان كرد: هر آنچه هلال احمر در توان داشت در اختیار ستاد ملی مقابله با كرونا قرار گرفت و امدادگران ما از سیل غافل نشدند و ۲۰۰۰ امدادگر در مناطق سیل زده خصوصاً كرمان و سیستان حضور دارند.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد شهدای سلامت در هلال احمر اظهاركرد: دو نفر از جمعیت هلال احمر در قم و كاشان جزو شهید سلامت هستند، برخی از جمعیت هلال احمر به كرونا مبتلا شدند كه پس از در اختیار قراردادن لباس های گان و موادضدعفونی تعداد موارد مبتلاشدن به حداقل رسید.
همتی درباره اینكه ونتیلاتورها(دستگاه های كمك تنفسی) از داخل یا خارج كشور تامین می شوند، اضافه كرد: ما به دنبال خرید ونتیلاتور از شركت های داخلی هستیم و روز گذشته با چند شركت تولیدكننده معتبر ونتیلاتور مذاكره كردیم؛ اما مشكل این است كه این دستگاه ها ممكنست در اختیار ما قرار نگیرد چونكه كمبودها جهانی است و اگر در اختیار ما قرار گیرد وارد خواهیم كرد و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد. همین طور همه اقلامی كه وارد كشور می شود دپو و با همكاری وزارت بهداشت توزیع می شدند.
وی درباره تب سنجی افراد و پیگیری افراد مشكوك نیز اظهار داشت: كسانی كه به سفر می رفتند و مشكوك بودند به مراكز بهداشتی و درمانی ارجاع داده می شدند و چون در ایام نخست برخورد جبری نبود پیگیری افراد صورت می گرفت.
همتی درباره داروهای كرونای وارداتی اضافه كرد: داروهای بیماران كرونایی اهدایی نبودند و ما همه داروها را خریداری كردیم و هیچ داروی خارج از فارماكوپه ای وارد نكردیم.




منبع:

1399/01/15
21:33:36
5.0 / 5
3130
تگهای خبر: آموزش , ارزیابی , بهداشت , بیماران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر