اسماعیل زاده تشریح كرد؛

ارزشیابی توزیع شیر در مدارس

ارزشیابی توزیع شیر در مدارس

سرشیر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج حاصل از ارزشیابی برنامه شیر مدارس در کشور را تشریح نمود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، احمد اسمعیل زاده اظهار داشت: برنامه شیر مدرسه پارسال با دستور شهید رئیسی در مدارس ابتدایی دولتی کشور انجام شد؛ با وجود این که اجرای این برنامه از قبل در بودجه سال ۱۴۰۲ برآورد نشده بود، بنا به دستور رییس جمهور، بودجه ای معادل ۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن اختصاص داده شد که برمبنای آن توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی دو بار در هفته صورت گرفت. وی ادامه داد: این برنامه که با همکاری دستگاههای مختلف همچون وزارت آموزش و پرورش صورت گرفت، با چالش هایی در حوزه توزیع شیر همراه بود که دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به عنوان یکی از متولیان اصلی این برنامه، چالش های مربوط به اجرای این برنامه را در سراسر کشور از دانشگاه های علوم پزشکی کشور جمع آوری کرده و در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است تا در اجرای این برنامه در ضمن سالهای آتی این چالش ها به حداقل ممکن برسد. اسمعیل زاده ضمن اشاره به اهمیت ارزشیابی در مورد تمامی برنامه های اجرا شده در معاونت بهداشت، اظهار داشت: ارزشیابی برنامه به مسئولان امر کمک می نماید تا اثربخشی برنامه را بررسی نمایند. وی تصریح کرد: در ارزشیابی برنامه شیر رایگان مدرسه که توسط کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در سطح مدارس ابتدایی انجام شد، حدود ۶۰ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی در دو نوبت (قبل یا ابتدای توزیع رایگان شیر در مدرسه و در انتهای سال تحصیلی پس از اجرای برنامه) مورد بررسی قرار گرفتند. در این دانش آموزان، ارزیابی وضعیت بدنی (تن سنجی) صورت گرفت و سوالاتی مربوط به دانش، آگاهی و رضایتمندی از اجرای این برنامه مورد پرسش قرار گرفت. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: میانگین سنی کودکان بررسی شده در این ارزشیابی، حدود ۹ سال و میانگین نمایه توده بدنی آنها ۱۷.۵ کیلوگرم بر مترمربع بود. از بین دانش آموزان مورد بررسی که ۶۰ هزار نفر بودند، ۶۵ درصد را دختران و ۳۵ درصد را پسران تشکیل می دهند؛ کوتاه قدی در شروع این ارزشیابی و پیش از اجرای برنامه در ۳.۸ درصد از کودکان شایع بود که در آخر اجرای برنامه در ضمن سال تحصیلی، به ۲.۷ درصد رسید. حدود ۹۰ درصد کودکان نیز از طعم شیر و همین طور از زمان توزیع شیر در مدارس، اظهار رضایت کرده اند. اسمعیل زاده اظهار داشت: در ارزیابی سوالات مربوط به فرهنگ سازی برای مصرف شیر در میان دانش آموزان، مجموع سوالات نشان می داد که دانش و آگاهی کودکان در مورد مصرف شیر و اثرات مفید آن بر روی سلامت حدود ۵ تا ۱۰ درصد بهبود یافته است. وی با اشاره به اینکه در مجموع برنامه شیر مدرسه در بهبود وضعیت تغذیه کودکان در کشور و در حوزه فرهنگ سازی مصرف شیر و لبنیات در جامعه مؤثر است، اضافه کرد: با اختصاص منابع لازم، امیدواریم که این برنامه در سالهای آتی نیز استمرار یابد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یافته های حاصل از این ارزشیابی در اختیار دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و همین طور وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته تا از یافته ها باخبر شده و پیگیر اجرای طرح در ضمن سالهای آتی نیز باشند.


منبع:

1403/04/30
10:18:44
5.0 / 5
284
تگهای خبر: آموزش , ارزیابی , بهبود , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر